Pako Jumalan luota

Pako Jumalan luota voi tuntua vapauttavalta. Sitä voi tuntea, että ei ole rajoja ja että voi itse päättää omasta elämästään. Kulkukin saattaa tuntua kuin loivalta myötämäeltä. Kaikki onnistuu...

Kuitenkin synti ruokkii syntiä, ja kuin huomaamatta tuo loiva alamäki muuttuu jyrkemmäksi. Mutta eihän se mitään, ajattelemme: Vapaus kasvaa, rajat rikkoutuvat, valta lisääntyy ja suunta on kiihtyvästi kohti menestystä. Kaikki rullaa kuin itsestään - alas päin...

Lopulta tuo jyrkkä mäki on muuttunut pystysuoraksi seinämäksi. Pudotessamme emme voi enää palata.

Jumalalla on valta

"Minä kysyin:'Herra, kuka sinä olet?' Herra sanoi:'Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat. Nouse jaloillesi. Minä olen ilmestynyt sinulle, koska olen valinnut sinut palvelijakseni ja todistajakseni, kertomaan siitä, mitä nyt olet nähnyt ja mitä vielä olet näkevä, kun sinulle ilmestyn.'"
Apos. 26:15-16

Ensimmäinen

"Jeesus istuutui, kokosi kaksitoista opetuslastaan ympärilleen ja sanoi heille:
'Jos joku tahtoo olla ensimmäinen, hänen on oltava viimeinen ja kaikkien palvelija.'"

Mar.9:35

Lapsen usko

Pieni poika antaa eväänsä (kalan ja ohraleivät) Jeesukselle. Pojan mieleen ei tule sellaisia asioita kuin "oma nälkä" tai että "eihän ruoka kumminkaan riitä 5000 ihmiselle". Kuitenkin ruoka riitti hyvin kaikille ja ylikin jäi.
Pienen lapsen usko on lähellä taivasta. Mihin tuo lapsen usko katoaa?

Pyhän Hengen täyttymys

"Yhtäkkiä kuului taivaasta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat. He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka laskeutuivat itse kunkin päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi."
Apos.2:2-4

Lupaus

"Pietari vastasi:'Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsianne, ja myös kaikkia niitä, jotka ovat etäällä - keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.'"

Apos.2:38-39

Silmien avautuminen

Jaakob sanoo:
"Hylätkää vieraat Jumalat, joita teillä on, puhdistautukaa ja vaihtakaa vaatteenne, niin lähdemme Beteliin."
1.Moos 35:2

Puhdistautuminen on syntiensä tunnustamista, vaatteiden vaihtaminen elämän tavan muutosta sekä vieraita jumalia voivat olla esim. tavarat ja raha.

Jaakobin silmät avautuivat kun hänen tyttärensä raiskattiin ja tyttären veljet kostivat Sikemin kaupungin miehille.