Mitä Hän tahtoo, sen Hän tekee

"Kun Jumala jotakin päättää, kuka voisi sen muuttaa? Mitä hän tahtoo, sen hän tekee."
Job 23:13

Ihmeistä

Maailma on aivan täynnä Jumalan ihmeitä. Siksikö emme aina niitä näe? Elämä esimerkiksi on melkoinen ihme.

Lupaukset toteutuvat

Jumala täyttää jokaisen lupauksensa. Raamattu pursuaa Jumalan lupauksia.
Tässä aivan muutama, jotka Jeesukseen uskova saa osakseen:

"Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon."
Matt.11:28

"Totisesti, totisesti: se, joka kuulee minun sanani ja uskoo minun lähettäjääni, on saanut ikuisen elämän. Hän ei joudu tuomittavaksi, vaan hän on jo siirtynyt kuolemasta elämään."
Joh.5:24

"Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, voitte pyytää mitä ikinä haluatte, ja te saatte sen."
Joh.15:7

"Nöyrtykää siis Jumalan väkevän käden alle, niin hän ajan tullen korottaa teidät. Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen."
1.Piet.5:6-7

"Hän parantaa ne, joiden mieli on murtunut, hän sitoo heidän haavansa."
Ps.147:3

Kauniinkarheata tekstiä Jobilta

"Karkeasta kankaasta tein suruvaatteen, puin sen paljaalle iholleni. Olen painanut kasvoni maahan. Kyynelet polttavat poskiani, kuoleman varjo pimentää silmäni, vaikka käsiäni ei tahraa väkivalta ja vaikka rukoukseni on vilpitön. Älä peitä minun vertani, maa! Älä tukahduta sen kostonhuutoa. Minulla on taivaassa todistaja, hän on minun puolustajani korkeudessa."
Job 16:15-19

Kristinuskon "oppikirjoista"

Olen lukenut jonkin verran teologisen tiedekunnan pääsykoekirjoja ja olen yllättynyt kuinka vähän ne ovat raamatullisia. Kyllä oma usko täytyy olla vahva jos näitä lukee.  Jotenkin luulisi, että jos kristinuskosta kirjoittaa, niin siellä olisi taustalla  kirjoittajan usko ja kokemus siitä mitä on  kristinuskon ytimessä. Muuten lopputulos suhteessa aiheeseen jää jotenkin tyhjäksi. Tietysti on hyvä, että kirjat herättävät ajatuksia ja panevat lukijan suhteuttamaan oman uskonsa lukemaansa.

Jouluun 9 kk

Tänään on 25.3.2012. Jouluun on 9 kk. Näihin aikoihin noin 2000 vuotta sitten neitsyt Maria tuli ihmeellisesti raskaaksi ihmisen häneen kajoamatta. Maria oli synnyttämä Jeesuksen.