Likaantunut tarvitsee armoa

Jos minä kaadun ulkona kuralammikkoon, niin ei muuta kuin vaatteet pesukoneeseen ja suihkuun. Mutta jos minä kaadun synnin lokaliejuun, niin sitä likaa en saa itse pestyä pois. Toki voin peitellä tätä likaa, mutta se ei poista sitä; ennemmin tai myöhemmin jään kiinni tai en enää välitä vaan ryven julkisesti.

Kun sitten ryvenneenä kohtaan ns. suvaitsevaisen ihmisen, osoittaa hän suvaitsevaisuuttaan kääntämällä katseen pois. Mutta ryvenneenä en tarvitse tällaista suvaitsevaisuutta. Kaipaan vaan jotakin, millä pääsen liasta pois.

Ainoa keino päästä synnin liasta pois, on Jeesuksen Kristuksen veri. Kun joku lähimmäinen lankeaa ja rypee, hän tarvitsee armoa.  Armo ei ole katseen kääntämistä pois. Armo on lähimmäisen kohtaamista, armoistuimelle saattamista - missä Kristuksen veri puhdistaa likaantuneen sydämen.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että syntisenä likaisena minä ja sinä voimme vapaaehtoisesti kääntyä Jumalan puoleen,  tunnustaa syntimme ja hylätä ne, ja vastaanottaa Jumalan puhdistava armo, vaikka tässä ja nyt.