Jumala tietää

Jumala tiesi tarkalleen mitä Hän oli tekemässä kun Hän loi sinut.

Armon anominen

Jos haalii koko elämänsä mammonaa ja elää rahalle ja sitten ajattelee, että okei, eihän tässä mitään, anotaan sitten kuolinvuoteella Jeesukselta armoa, niin tokihan uskova aina armon saa. Mutta on eri asia, anooko ihminen enää armoa, jos koko elämä on mennyt mammonaa kumartaen ja onko ihminen ylipäätä uskossa. Ehkä ihminen silloin ajattelee, että en ole ennenkään muilta armoa anonut, miksi siis nyt "alentuisin" sellaiseen.

Uskonko vai haluanko vain uskoa

Itse kanssa joudun itselleni vastaamaan alituiseen kysymykseen: olenko oikeasti uskossa vai haluanko vain olla. Aika älytön kysymys, mutta näin syntistä ihmistä houkutellaan synnin luo. Joka päivä joudun turvautumaan Raamatun lupauksiin, ja siihen, että Raamattu on Jumalan Sanaa. Sitten minulla on Pyhän Hengen varsin elävät todisteet siitä, kuinka tavaton rauha ja ilo voi laskeutua ihmisen ylle ja miten voi tapahtua ihmeitä ja ihmiset voivat muuttua ja löytää todellisen rakkauden Kristuksessa. Jeesus siis oikeasti on olemassa ja elää. Ihmisen ymmärrys ja järki jokapäiväisessä elämässä on ristiriidassa uskon kanssa ja siksi ikään kuin nämä uskon elävät todisteetkin yritetään väkisin kammeta penkin alle unohduksiin. Onneksi Raamatun voi ottaa esille jopa vastoin omaa tahtoa, ja niin usein käy, että jää sulaa, ja jostakin käsittämättömästä se Rauha laskeutuu.

Johdatusta?

Juoksin hakemaan poikaa hoitopaikasta. Menin jostain syystä väärään paikkaan. Väärässä paikassa autoilija oli pulassa. Auto oli jämähtänyt keskelle tietä poikittain kirkon eteen.
Minä jotenkin pidän näistä tällaisista yllättävistä tapahtumista. Minulle ne ovat merkkejä.
Eilen sain myös yllättäen paksun lakikirjan. Ehkä senkin merkitys joskus selviää. Nyt tuntuu, että se on ihan tarpeeton.

Kuka on noussut taivaaseen ja palannut sieltä?

"Kuka on noussut taivaaseen ja palannut sieltä? Kuka on koonnut käsiinsä tuulen? Kuka viittansa sisään kietonut vedet? Kuka pannut paikoilleen maan ääret? Mikä on hänen nimensä, mikä hänen poikansa nimi? Sinä tiedät kyllä."
Sananl.30:4

Vastaus: Jeesus

Syntisäkin raahaaminen

Syntiinlankeemuksen jälkeen ihminen saattaa olla vihainen itselleen, koska ei kyennyt olemaan synnittä. Sitten tämä itseviha saattaa heijastua lähipiiriin mm. ärtyneisyytenä. Miten itsevihassa voisikaan rakastaa! Mutta tarvitseeko sitä oikeasti vihata itseään? Eikö itselle voi antaa anteeksi samalla kun itse saa anteeksi? Miksi roikottaisi syntiä mukana mistä on jo saanut vapautuksen?

Mittaamaton voima

"- ja miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima, jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa, ylemmäksi kaikkia valtoja, voimia ja mahteja, ylemmäksi kaikkia herruuksia, jotka mainitaan tässä ja tulevassakin maailmassa."
Ef.1:19-21

Minä uskon Sanan mukaan, että uskovissa vaikuttaa mittaamaton voima. Eri asia on, kun ajattelee omaa itseä ja omaa heikkoutta. Välillä tuntuu, että ei ole voimaa lainkaan. Ja pelkkä ajatus, että tekisi jotakin voimallista, tuntuu todella kaukaiselta. Ehkä on niin, että jos oppisi elämään Jumalan tahdon mukaan eli jos olisi viisautta, tuo uskovassa vaikuttava voimallisuus jotenkin näkyisikin...