Näky ja jae

Näin seuraavan näyn:
Näin loistavan, säteilevän, valoa hohkavan kultaisen todella paksun ketjun (n. 20 cm paksu) . Toinen pää ketjusta oli minussa kiinni vaikka en liitosta nähnytkään. Se oli kiinni ikään kuin puolen metrin päässä. Toinen pää nousi Taivaan kirkkauteen. Koin vahvasti, että heikkoudessani tämä sidos pitää.

Sitten luin jakeen:
"Noilla kahdella järkähtämättömällä sanallaan, joissa hän, Jumala, ei voi valehdella, hän tahtoi rohkaista meitä, hänen turviinsa paenneita, ja kannustaa pitämään kiinni toivosta, joka on edessämme. Se toivo on elämämme ankkuri, luja ja varma. Se ulottuu väliverhon tuolle puolen."
Hebr.6:18-19

Jotenkin tuo kolahti. Koin, että tuossa toisessa päässä näkyni ketjua on ankkuri.

Minä en tiedä miten näkyihin tulisi suhtautua, koska asia on minulle uusi. Olen kuitenkin rukoillut niitä. Jos Jumala antaa näyn, niin en kai voi piilottaa sitä. Kiitos ja kunnia Jumalalle. Sama pätee uskoa ylipäätä. Jos riemun saa sydämeensä, niin mitä se ikään kuin hyödyttää nautiskella siitä yksin piilossaan. Toisaalta itse koen olevani sillä lailla tavattoman tavallinen ihminen, että uskoa ei varmaan näe ulos. Tai en tiedä. Kuitenkaan en tuputa uskoani kenellekään enkä juokse megafoni kädessä torilla (vaikka ehkä todellakin pitäisi...)

Hebrealaiskirje

Minulle henkilökohtaisesti Hebrealaiskirjeestä on tullut jonkinlainen Raamatun avain. Minulle se on linkki Vanhan Testamentin ja Uuden Testamentin välillä. Se näyttää kuinka mielettömän tärkeä on Vanha Testamentti ja kuinka mielettömän tärkeä on Uusi Testamentti. Minulle Hebrealaiskirje jotenkin nivoo nämä eri Testamentit yhteen muodostaen eheän kokonaisuuden.

Enkä enää milloinkaan muista heidän syntejään

"Minä annan anteeksi heidän rikkomuksensa enkä enää milloinkaan muista heidän syntejään."
Hebr.8:12

Uskossa Kristukseen synnit on kertakaikkiaan annettu anteeksi.

Uskovien on hyvä tunnistaa lopunajan merkkejä

Matteuksen evankeliumissa sanotaan:
"Sillä vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan."
Matt.24:24

Matteuksen evankeliumin luvussa 24 on muita lopunajan merkkejä.

Mutta milloin?
"Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu."
Matt.24:14

Kunpa tuolloin verkkokalvolleni piirtyisi kuva ristiinnaulitusta Kristuksesta ja uskossa pitäisin siitä kiinni pelastukseen asti.

Yksi ainoa lause

Pelastuminen Jeesuksessa Kristuksessa on niin iso asia, että ei sitä voi mitenkään ohittaa kevyesti. Monesti kuulee opetuksia ja saarnoja joissa asia mainitaan kyllä ja siitä tietysti puhutaan ja kuuluukin puhua, mutta tarkoitan, että pitäisi olla varma, että kuulija oikeasti tiedostaa sen mistä on kyse. Ja olisi tietysti oikein, että kuulijalle välittyy se, että puhuja myös on asian sisäistänyt, ettei asia pahimmillaan huku sivulauseeseen. Kyse on niin käsittämättömän suuresta asiasta, että huhuhuh. Mitään muutahan ei tarvita. Siinä on evankelioimistyötä kerrakseen.Ymmärrätkö mitä tarkoittaa, että Sinä voit pelastua Jeesuksessa Kristuksessa, saada ikuisen elämän.

Parasta mitä voi olla

Rauha ja rakkaus Jeesuksessa Kristuksessa on parasta mitä ihmisellä voi olla.