Murheet ja huolet

Ihminen murehtii etukäteen asioita joita ei edes välttämättä tapahdu. Kun etukäteen vatvotaan ongelmia, ne helposti suurenevat mielessämme. Kannamme kuviteltua taakkaa.
Mitä sitten pitäisi tehdä?

"Heittäkää kaikki murheenne Hänen kannettavakseen, sillä Hän pitää teistä huolen."
1. Piet. 5:7

Ja menneisyyden haamuista: "Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi kuin pilven, sinun syntisi kuin pilviverhon. Palaa minun luokseni, minä olen lunastanut sinut vapaaksi."
Jes. 44:22

Ja tulevaisuudesta: "Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet."
Mat.6:34

Oikeasti siis ei tarvitse murehtia mistään, jos uskoo Jeesukseen. Asiat yksikertaisesti rullaavat hyvin ja olemme vapaita elämään.

Billy Grahamin kirjan "Elämästä on kysymys!" herättämien ajatusten pohjalta.

Kuoleman lähestyessä

Kun uskova ihminen on kuolemasillaan, hän tuntee toivoa siitä, että voi päästä taivaaseen ja saada iankaikkisen elämän Paratiisissa Jeesuksen Kristuksen luona. Mitä voi toivoa ihminen joka ei usko Jeesukseen kuoleman lähestyessä? Ehkä hän voi toivoa samoin kuin uskova, ettei kuollessaan kärsisi paljoa. Hän voi myös toivoa, että elämän kestävä helvetti päättyy eikä hänen enää tarvitse kärsiä...

Uskon, että uskova ihminen keskimäärin ottaa kuoleman rauhallisemmin ja iloisemmin kuin ei-uskova ihminen sillä uskovan elämä alkaa kuollessa.

Uskoon voi tulla vielä elämän viimeisillä sekunneilla. Ristillä kuoleva ryöväri kääntyi Kristuksen puoleen ja sanoi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi." Jeesus vastasi: "Totisesti: jo tänään olet minun kanssani Paratiisissa." (Luuk. 23:42-43)

Anteeksiannosta

"Minä kuljin sinun ohitsesi ja näin, että oli tullut aikasi, rakkauden aika. Minä levitin sinun yllesi viittani liepeen ja verhosin alastomuutesi. Minä vannoin sinulle valan ja solmin liiton kanssasi, ja sinä tulit minun omakseni - näin sanoo Herra Jumala. Minä pesin sinut vedellä, huuhdoin yltäsi veren ja voitelin sinut öljyllä."
Hes. 16: 8-9

"Mutta sinä aloit luottaa omaan kauneuteesi, aloit harjoittaa haureutta maineesi turvin. Sinä tarjosit itseäsi jokaiselle, joka ohitsesi kulki, sinä antauduit jokaisen omaksi."
Hes. 16: 15

"Jokaiselle aukiolle sinä pystytit palvontapaikkasi, jokaiseen risteykseen sinä teit itsellesi pyhän paikan. Sinä tahrasit saamasi kauneuden, levitit reitesi jokaiselle ohikulkijalle ja harjoitit haureutta vielä enemmän kuin ennen."Hes. 16: 24-25

"Miten polttikaan himo sinun sydäntäsi, kun tuota kaikkea teit, kun alennuit portoista pahimmaksi - näin sanoo Herra Jumala."
Hes. 16:30

"Sinä teit kaiken vielä pahemmin kuin toiset portot: sinun perässäsi ei juossut yksikään mies, ja rakastelusta maksoit sinä itse, sinulle siitä ei maksua annettu. Niin alas sinä vajosit."
Hes. 16:34

Kuitenkin:

"Minä vahvistan liiton sinun kanssasi, ja silloin sinä tiedät, että minä olen Herra. Sinä muistat tekosi, sinä häpeät, et tohdi suutasi avata häpeäsi tähden, KUN MINÄ ANNAN ANTEEKSI KAIKEN MINKÄ OLET TEHNYT. Näin sanoo Herra Jumala."
Hes. 16:62-63

Kuopan syvyydestä

"Herra, kuopan syvyydestä minä
huudan
sinun nimeäsi.
Kuule ääneni! Älä sulje korviasi,
kun anon apua ja pelastusta.
Sinä tulet luokseni, kun huudan
sinua,
ja sanot:'Älä pelkää'"

Valit.3:55-57