Klassinen kristinusko

Mitä on klassinen kristinusko ja miksi siitä on tärkeää pitää kiinni? 


Rauha Kristuksessa pahassa maailmassa

Saatana on paha, valheen isä joka syyttää (Ilm.12:31) Jumalan omia. Se kiertelee ympäriinsä etsien kenet voisi niellä (1.Piet.5:8). saatana on tämän maailman ruhtinas (Joh.16:11).
Demonijoukkoineen se yrittää sokaista ihmisiä näkemästä Kristuksen evankeliumia ja tekee kaikkensa että ihminen ei uskoisi Jeesukseen Kristukseen Herrana.(2.Kor.4:4). Lopulta saatana joukkoineen heitetään Jumalan Sanan mukaisesti iankaikkisuudeksi tuljärveen (ilm.20:10).

saatana on älykäs ja ihminen ilman Jeesusta on saatanan riepoteltavana. Se tuntee myös Raamatun ja vääristää sitä (Mat.4:6). Tässä ajassamme näkyy selvästi saatanan teot. Se käyttää aseinaan mm. vääristynyttä rakkautta, vääristynyttä uskoa ja vääristynyttä toivoa. Älykkäästi se eksyttää ihmisiä, niin että ihmiset uskovat valheen. Maailma on täynnä eksytystä ja valhetta. 

Ihmisen ainoa pelastus tässä maailmassa on uskoa Jeesukseen Kristukseen. Jeesus Kristus on ainoa tie Isän luokse (Joh.14:6). Syntiinlangenneina Aatami ja Eeva eivät voineet olla enää pyhän ja vanhurskaan Jumalan kasvojen edessä vaan Jumala karkotti heidät Paratiisista (1.Moos.3). Niin synti tuli tuli maailmaan ja synnin kautta kuolema (Room.5:12). 

Mutta Jumalalla on pelastussuunnitelma. 

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." (Joh.3:16)

"Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan." (2.Kor.5:19)

"Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien." (1.Joh.2:2)

Kun minä uskon, että Jeesus Kristus kuoli siellä Golgatan ristillä minun sijastani, ja että syntini ovat todella Jumalan Sanan mukaisesti sovitetut, olen Jumalan lapsi (Joh.1:12). Yhteys Isään on jälleen ehyt. Uskovalla on iankaikkinen elämä (Joh.3:36)

On erityisen tärkeätä, että Jeesukseen uskova rukoilee, lukee Raamattua ja käy sellaisessa seurakunnassa jossa Jumalan Sana on auktoriteetti, ja  Jeesus Kristus on Herra, ja jossa tunnustetaan Raamatun mukaisesti kolmiyhteinen Jumala.

Jeesus Kristus on voittanut synnin, perkeleen ja kuoleman vallat. 

"Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman." (Joh.16:33)

Kaikki on Jumalan kontrollissa

Jumala johdattaa Jeesukseen uskovaa moniin tilanteisiin ja paikkoihin. Esimerkiksi työpaikalle, kauppaan, terveyskeskukseen, ystävän luokse, seurakunnan tilaisuuteen jne. Itse asiassa tilanne on mahtava, sillä uskova elää, liikkuu ja ON Kristuksessa (ap.t.17:28).Siis koko ajan!!! Ei se ole niin, että joskus vaan, vaaan AINA. Tämä on valtava asia, sillä uskovalla voi olla lepo ja rauha kaikkialla. Kyse ei ole tekemisestä vaan olemisesta. Kaikki on Jumalan kontrollissa. KAIKKI. Ja sinä olet uskossa Hänen omansa.