Jeesukseen uskova on taivaskelpoinen

Jeesukseen uskova ihminen on pyhä riippumatta siitä mitä kauheuksia hän on elämässään tehnyt. Uskossa meidät on liitetty Jeesukseen, ja Hänessä olemme tulleet osallisiksi Jumalan pyhyydestä. Varmaan Jumala näkee meidät Jeesuksen kautta synneistä vapautetuiksi ihmisiksi jotka ovat Jeesukseen uskovina täydellisen "taivaskelpoisia".

Kuitenkin minäkin teen syntiä joka päivä. Voimmeko tehdä syntiä kaikessa rauhassa, jos Jumala näkee meissä vain Jeesuksen kirkastaman ihmisen? Emme. Isä Meidän -rukouksessakin sanotaan: 'Pyhitetty olkoon sinun nimesi.' Meidän tulee elää Jumalan tahdon mukaisesti ja pyhittää elämämme Herralle. Kristityn tulee taistella syntiä vastaan.

Todella usein sorrumme tässä taistelussa. Entä sortumisen jälkeen? Voimmeko sortumisen jälkeen vain nousta ja olla taas kuten ennen syntiin lankeemusta? Jumala armahtaa Jeesukseen uskovan, katuvan, syntinsä tunnustavan ihmisen kaikista hänen synneistään eli vastaus on kyllä jos tarraamme Kristukseen kiinni. Voimme siis taas seistä selkä suorana varmana pelastuksestamme. Jumala kyllä näkee sydämemme milloin "pelaamme" tällä asialla eli kiusaamme ja milloin olemme vain tavallisia syntisiä ihmisiä jotka uskovat Jeesukseen.

Pelastumisen ajankohta

Pelastumisen ajankohta on tässä ja nyt. Pelastuminen tapahtuu siis tässä ajassa, ei jossakin hamassa tulevaisuudessa.

Jumalan lapsia

Me olemme uskossa Jeesukseen Jumalan lapsia. Mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että me olemme lapsia ja Jumala on meidän isämme. Ovatko lapset aina täydellisiä? Eivät ole. Lapset kiukuttelevat, tekevät kepposia eikä aina niin kilttejäkään asioita. Silti isä rakastaa lapsiaan. Minkälainen isä sellainen on, joka hylkäisi lapsensa? Ja me olemme lapsina myös perillisiä. Ja saamme ikuisen elämän. Nämä kaikki asiat sanotaan selvästi Pyhässä Raamatussa, Jumalan Sanassa, eikä Jumala valehtele.

"Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskotte Kristukseen Jeesukseen. Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne. Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi. Ja jos te kerran olette Kristuksen omia, te olette Abrahamin jälkeläisiä ja saatte periä sen, mikä hänelle oli luvattu."
Gal.3:26-29

Jumalan yliluonnollinen läsnäolo

Kyllä minä uskon, että jos Herran nimessä tekee jotakin, mikä vaikka jotenkin liittyy evankeliointiin, niin kyllä Jumala on niissä hetkissä yliluonnollisesti mukana suojelemassa, siunaamassa ja auttamassa.

Hyvän tekeminen

Uskova ei tee hyvää, jotta hän pääsisi taivaaseen. Uskova tekee hyvää, koska hän on uskova.