Rukouspiiri

Rukouspiirissä rukoillaan yhdessä. Kiitetään, pyydetään ja ylistetään Jumalaa rukouksin. Niinpä rukoustoiveet saavuttavat Jumalan usean rukoilijan voimin. Lisäksi paikalla on Jeesus Sanansa mukaisesti.

"Minä sanon teille: mitä tahansa asiaa kaksi teistä yhdessä sopien maan päällä rukoilee, sen he saavat minun Isältäni, joka on taivaissa. Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään."
Matt.18:19-20

Kaikissa niissä seurakunnan tilaisuuksissa joissa olen ollut mukana, olen kokenut rakkaudellisen ilmapiirin ja veljeyden mitä en muualla ole kokenut. Sen saa aikaan Sanan evankeliumi, joka ei lyö ketään, ei satuta ketään, ei tuomitse ketään vaan joka rakastaa lähimmäistä Kristuksessa, sellaisena kuin kukin on.

Jeesuksen veri

Joku voi ajatella, että on jotenkin sopimatonta puhua verestä ja Jeesuksesta yhtä aikaa. Mutta ne oikeasti kuuluvat yhteen. Kyse on Jeesuksen verestä. Jeesus oli viimeinen veriuhri, joka ristillä sovitti kaikkien ihmisten synnit, myös meidän tänään tekemämme synnit. Uskossa sovitus astuu voimaan.

"Tiedättehän, ettei teitä ole lunastettu isiltä perimästänne tyhjänpäiväisestä elämästä millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla,vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä."
1. Piet.1:18-19

"Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä. Kun hän nyt on vuodattamalla verensä tehnyt meidät vanhurskaiksi, hän vielä paljon varmemmin pelastaa meidät tulevalta vihalta."
Room.5:8-9

"Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä."
1.Joh.1:7

"Siihen aikaan te elitte ilman Kristusta, Israelin kansan ulkopuolella ja osattomina liitoista ja niiden lupauksista, olitte maailmassa vailla toivoa ja vailla Jumalaa. Mutta nyt Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa, hänen veressään, tuonut lähelleen teidät, jotka ennen olitte kaukana hänestä."
Ef.2:2-13

"Jumala näki hyväksi antaa kaiken täyteyden asua hänessä sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa."
Kol.1:19-20

Ristin uskoa

Kristinusko on ristin uskoa.

Pettämispalvelut

Internetiin on ilmestynyt uudenlaisia pettämispalveluja. Ne on tarkoitettu naimisissa oleveville tai varatuille ihmisille ja ainoa niiden päämäärä näyttäisi olevan avioliittojen ja seurustelusuhteiden tuhoaminen. Sivuilla on tuhansia pettämisjanoisia ihmisiä, jotka etsivät kaltaisiaan tyydyttääkseen seksuaaliset tarpeensa. Sivuilla on mm. vinkkejä siitä missä pettäminen kannattaa tehdä, kuinka peittää jäljet jne.

Tämä on jotakin niin järkyttävää, että en ymmärrä miksi tällaista saa olla olemassa. Toisaalta tämä sopii hyvin lopunajan tapahtumiin. Nyt jos koskaan uskosta Jeesukseen Kristukseen tulee pitää kiinni ja sitä vaalia kaikin tavoin.

Usko voittaa maailman

"Kaikki, mikä on syntyisin Jumalasta, voittaa maailman. Ja tämä on se voitto, tämä on maailman voittanut: meidän uskomme. Kuka sitten voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika?"
1. Joh.5:4-5

Toivoa

Ihmisessä asuu pahuutta. Tai oikeammin ihminen on paha, sillä ihminen on syntinen eikä synnissä ole mitään hyvää. Synnin palkka on kuolema. Ihmisen ei ole hyvä ruokkia pahuuttaan esimerkiksi pelaamalla väkivaltapelejä, katsomalla pornoa tai vaikkapa päästämällä törkyä suustaan. Pahuuden ruokkiminen ei voi olla Jumalan tahdon mukaista. Tosin ihminen on mikä on. Ihmisellä on himonsa ja luontonsa. Ihmisen taistelu hyvän ja pahan välissä todistaa, että ihmisessä elää toivo. Tuosta toivosta tulee pitää kiinni.

Miehen ja naisen tasa-arvo arjessa ja rakkaus

Kristuksessa Jeesuksessa rakkaudessa tapahtuva tasa-arvo miehen ja naisen välillä arjessa on uskoni mukaan sitä, että kunnioitetaan parinsa tahtoa ja ollaan valmiita luopumaan omasta tahdosta parinsa tahdon hyväksi niin että kaikki tämä on yhtä Jumalan tahdon kanssa.

"Alistukaa toistenne tahtoon, Kristusta totellen."
Ef.5:21

Kyse ei mielestäni ole siitä, että mies voi ottaa riidan keskellä Raamatun esille ja Raamatun nimessä paasata vaimolleen:
"Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon."
Ef.5:24

Sillä kyse ei ole alistamisesta. Kyse on rakkaudessa tapahtuvasta alistumisen kilvoittelusta puolin ja toisin. Sanotaanhan:
"Miehet, rakastakaa vaimoanne niin kuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi henkensä sen puolesta pyhittääkseen sen."
Ef.5:25

Olenko minä valmis kuolemaan vaimoni puolesta?

Nykyaikana nämä efesolaiskirjeen jakeet (5:21-31) saattavat herättää hämmennystä ja jopa sitä, että Raamattu heitetään kaapin perälle. Kyse ei kuitenkaan ole sellaisesta tasa-arvo asiasta joka voitaisiin kaivaa esille jostakin asetuksista tai maan lakikirjasta vertailemalla miehen ja naisen oikeuksia tms. Kyse tässä on Kristuksen rakkaudessa elämisestä. Kristuksen rakkaudessa esimerkiksi alistumme kaikessa Jumalan tahtoon.

Miehen ja naisen välillä arjessa rakkaus näkyy epäitsekkyytenä. Esimerkksi siinä, että mies auttaa vaimoa kaikessa hänen askareissaan, kunnioittaa ja alistuu hänen tahtoonsa ja rakastaa häntä. Kyse ei todellakaan ole mistään valtataistelusta, siitä että kuka talossa määrää!

Tämän tähden sellaiset jakeiden kohdat kuin "sillä mies on perheensä pää" ihan turhaan nostaa negaatioita tai agressioita. Miksi muuten niin käy? Miksi?