Askel kerrallaan

"Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni." (ps.119:105)

Kun Jumalan Sana valaisee askeleemme, kuljemme oikealla tiellä.  Ehkä se riittää, että näemme yhden askeleen kerrallaan mihin jalkamme asetamme. Siinä on ainakin minulle riittävästi.

"Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa." (Matt.6:34)


Muutoin kuin minun kauttani

"Siinä on rakkaus-ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi." (1.Joh.4:10)

Jumala rakastaa meitä riippmatta siitä millaisia me olemme. Jumala on pelastanut Jeesukseen uskovat yksin armosta, riippumatta teoista.

Kun olemme tehneet syntiä, käännymme Jumalan puoleen, tunnustamme syntimme, kadumme ja hylkäämme synnin. Voimme olla vakuuttuneita siitä, että Jumala antaa meille anteeksi Jeesuksen sijaiskuoleman tähden. Jeesus kantoi rikkomuksemme ristinpuulle ja sovitti ne.

Maailmassa on paljon niitä, jotka eivät usko Jeesukseen. Voimme toteuttaa tehtäväämme olla kunniaksi Jumalalle osoittamalla maailman ihmisille oikeaa suuntaa Jumalan yhteyteen Jeesuksen Kristuksen kautta. "Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." (Joh.14:6)

Nälänhätä

"Niin tuli nälänhätä maahan, ja Abram meni Egyptiin, asuakseen siellä jonkun aikaa, sillä nälänhätä maassa oli kova." (1.Moos.12:10)

"Mutta maahan tuli nälänhätä, toinen kuin se nälänhätä, joka oli ollut aikaisemmin, Aabrahamin päivinä. Silloin Iisak meni Abimelekin, filistealaisten kuninkaan, luo Gerariin." (1.Moos.26:1)

Joosefin aikana oli seitsemän nälkävuotta (1.Moos.41:54-57)

"Siihen aikaan kun tuomarit hallitsivat, tuli nälänhätä maahan. Silloin muuan Juudan Beetlehemin mies lähti sieltä ja asettui vaimonsa ja kahden poikansa kanssa muukalaisena asumaan Mooabin maahan."
(Ruut.1:1)

"Daavidin aikana oli nälänhätä, jota kesti kolme vuotta peräkkäin; silloin Daavid etsi Herran kasvoja. Herra vastasi: "Saulin tähden, verivelan alaisen suvun tähden, koska hän surmasi gibeonilaiset"." (2.Sam.21:1)

"Niin Elia meni näyttäytymään Ahabille. Mutta Samariassa oli kova nälänhätä." (1.Kun.18:2)

"Ja eräs heistä, nimeltä Agabus, nousi ja antoi Hengen vaikutuksesta tiedoksi, että oli tuleva suuri nälkä kaikkeen maailmaan; ja se tulikin Klaudiuksen aikana." (Ap.t.11:28)

Nämä Raamatun jakeet ovat karkeasti arvioiden noin 2200 vuoden aikahaarukan sisällä.

Mutta on olemassa myös Sanan nälkää. "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, Herra, jolloin minä lähetän nälän maahan: en leivän nälkää enkä veden janoa, vaan Herran sanojen kuulemisen nälän. Silloin he hoippuvat merestä mereen, pohjoisesta itään; he samoavat etsien Herran sanaa, mutta eivät löydä." (Aam.8:11-12)

Kristityt tarvitsevat Jumalan Sanaa ravinnokseen. Muuten on kovin tyhjää, tulee nälkä ja hätä. Raamatun jakeilla huitova ja lyövä kristitty on todennäköisesti kiukkuinen nälän takia. Hän on saanut vain lakia, mutta se ei voi täyttää. Kiukkuinen kristitty, kuten kuka tahansa muukin,  tarvitsee armoa ja rakkautta.  


Taivaallinen toivo

"Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä. Ja sittenkuin tämä nahka on yltäni raastettu ja olen ruumiistani irti, saan minä nähdä Jumalan." (Job.19:25-26)

Toivo suuntaa tulevaan. Siellä on jotakin parempaa. Ehkä se on lähellä tai vähän kaueampana, mutta se on siellä - minun toivoni. Ei enää kärsimyksiä, ei enää itkemistä. Ilo ottaa sijaa antaen kyyneleille uuden merkityksen.

Raamatun Jumalaa pelkäävillä ihmisillä oli toivo. Heidän toivonsa oli olla Taivaassa Herran Jeesuksen kanssa. Hirvittävissä vaikeuksissakin he kääntyivät Herran puoleen.(ks. Ap.7:55-60; Joona 2:7-8)

"Mutta minä panen toivoni Herraan, odotan pelastukseni Jumalaa: minun Jumalani on minua kuuleva. Älkää iloitko, minun viholliseni, minusta: jos minä olen langennut, niin minä nousen; jos istun pimeydessä, on Herra minun valkeuteni." (Miika 7:7-8)

"Minä odotan Herraa, minun sieluni odottaa, ja minä panen toivoni hänen sanaansa." (Ps.130:5)

ks. myös Room.8:18; 2.Kor.4:17-18; 1.Piet.1:3-4; Kol.1:5)

Jospa sinä...

 "Ja Jabes huusi Israelin Jumalaa, sanoen: "Jospa sinä siunaisit minua ja laajentaisit minun alueeni; jospa sinun kätesi olisi minun kanssani ja sinä varjelisit pahasta, niin että minä pääsisin kipuja kärsimästä!" Ja Jumala antoi hänen pyyntönsä toteutua." (1.Aik.4:10)

Jospa sinä... Näin Jabes rukoili. Jabes nimi muistuttaa hebreankielistä sanaa 'ooseb'(kipu). Rukous oli Jumalan mieleen. Jumala antoi hänen pyyntönsä toteutua.

Kun kuningas Hiskia oli kuolemaisillaan, hän huusi Herran puoleen. Niin Hiskialle tuli profeetta Jesajan kautta Herran Sana: " 'Näin sanoo Herra, sinun isäsi Daavidin Jumala: Minä olen kuullut sinun rukouksesi, olen nähnyt sinun kyyneleesi. Katso, minä lisään sinulle ikää viisitoista vuotta;" (ks. Jes.38:1-5)

Mekin voimme rukoilla Jumalaa. Sinä voit jatkaa tätä rukousta: "Jospa sinä Jumala..."