Muutos lähtee omasta sydämestä

Salomo oli viisas mies (2.Aik.9:22-23). Mutta hän ei palvellut loppuun asti ehyellä sydämellä. Hänellä oli seitsemänsataa ruhtinaallista puolisoa ja kolmesataa sivuvaimoa. Hänellä oli vaimoja niistä kansoista joista Herra oli sanonut: "Älkää yhtykö heihin, älköötkä hekään yhtykö teihin; he varmasti taivuttavat teidän sydämenne seuraamaan heidän jumaliansa." (1.Kun.11:1-3). Ja niin juuri siinä kävi. "Ja Salomo teki sitä, mikä on pahaa Herran silmissä" (1.Kun.11:6)

Jakeessa Sananl.3:5-6 sanotaan: "Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi.Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa." Polkujen tasoitus on esteiden poistumista. Mutta se polkujen tasoitus ei lähde ulkoisista tekijöistä, vaan sisäisistä! Että meidän sydämemme Jumalaa vastaan rakennetut linnoitukset poljetaan maahan, ja että me voimme sitten ehyin sydämin katsoa ympärillemme. Syitä ei tarvitse lähteä etsimään muualta! Muita ei tarvitse lähteä muuttamaan! Annetaan Herran muuttaa itsemme.


Opi tuntemaan isäsi Jumala

”Ja sinä, minun poikani Salomo, opi tuntemaan isäsi Jumala ja palvele häntä ehyellä sydämellä ja alttiilla mielellä, sillä Herra tutkii kaikki sydämet ja ymmärtää kaikki ajatukset ja aivoitukset. Jos häntä etsit, niin sinä löydät hänet, mutta jos luovut hänestä, niin hän hylkää sinut iankaikkisesti.” (1.Aik.28:9)

Näistä Davidin sanoista pojalleen Salomolle minulle nousi mieleen kohta jossa David sanoo: "opi tuntemaan isäsi Jumala". En tiedä sinun isäsi tai isäsi isän uskoa, mutta hyvinkin voi olla, että he ovat tai ovat olleet kristittyjä  ja uskoneet kolmiyhteiseen Jumalaan. Oletko sinä pyrkinyt tuntemaan isäsi Jumalaa vai oletko kenties hylännyt Hänet kokonaan? Itse ajattelen, että tämä maailma nimenomaan tarvitsee isien uskoa. Tuntuu, että ihan elämän perusasiatkin ovat viimeisten vuosikymmenten aikana käännetty luopumuksen tilassa ylösalaisin.

Raamattu sanoo, että maailma ei tunne Jumalaa (Joh.14:16-17). Mutta se sanoo myös: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." (Joh.3:16). "Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman." (Joh.16:33)

Palaa Luojasi luo. Opi tuntemaan isäsi Jumala.
(Alla olevassa kuvassa on osa Davidin harppu -siltaa Jerusalemissa.)