5.Moos.29

"Se, mikä on salassa, se on Herran, meidän Jumalamme; mutta mikä on ilmoitettu, se on meitä ja meidän lapsiamme varten ikuisesti, että me pitäisimme kaikki tämän lain sanat." (5.Moos.29:29)

Jumala on ilmoittanut tahtonsa Raamatussa. Raamattua on hyvä lukea päivittäin. Olen huomannut, että Raamatusta on olemassa monenlaisia käännöksiä. Joidenkin käännösten tarkoitus ei olekaan päästä sanatarkkaan käännökseen vaan saada napattua ajatus lukijalle helposti ymmärrettävässä muodossa. Tässä on kuitenkin omat haasteensa, sillä Jumalan alkukielellä kirjoitettu Sana on hyvin rikas; erityisesti vapaasti muotoiltu ajatus jättää käännöksessä helposti jotakin Sanan rikkauksia kertomatta. Koska harvat osaavat alkukieliä, tulee vain toivoa, että Raamatun kääntäjät pysyvät uskollisina varhaisille teksteille eikä mitään sellaista versiota julkaista missä tätä uskollisuutta ei ole edellytetty.

5.Moos.28

Luvusta 28 käy selväksi, että kuuliaisuus Jumalaa kohtaan tuo siunauksen ja tottelemattomuus kirouksen. Luvussa esiintyy paljon ehtoja: Jos kuulet...ja pidät tarkoin kaikki hänen käskynsä; jos sinä noudatat...ja vaellat hänen teitänsä; jos tottelet... etkä poikkea oikealle etkä vasemmalle yhdestäkään niistä sanoista... 

Kristillisyys ei ole kurinalaista vaatimuslistojen täyttämistä missä kristitty piiskaa itseään mahtisuoritukseen. Jumala on antanut Jeesukseen uskovalle uuden sydämen, uskon ja halun palvella Jumalaa Jumalan lapsen vapaudella. Tässä uudessa elämässä huomio ei ole Mooseksen laissa vaan Kristuksessa. Armosta Jumala antaa lankeavalle anteeksi Kristuksen verihaavojen kautta. 

Kristitty Jumalan uudestisynnyttämänä elää normaalia uutta elämäänsä mihin Jumala on antanut sisällöksi uuuden ihmeellisen rakkauden ja armon. Raamatussa sanotaan: "Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo." (Room.10:4).