syntinen uskova

Joskus huomaan miettiväni sitä ikään kuin ristiriitaa, että uskon Jeesukseen, ja kuitenkin saatan huomata ajattelevani jotakin syntiä, esimerkiksi haureuden ajatuksia. Mitä ihmettä se tällainen peli on? Olen ajatellut, että olen ihminen, ihmisen luonto on mitä se on. Ihmisenä olen syntinen. Mutta minun ei tarvitse antaa syntisen luontoni hallita minua.

"Te ette kuitenkaan elä oman luontonne vaan Hengen alaisina, jos kerran Jumalan Henki asuu teissä -"
Room.8:9

Ehkä tässä on kyse kilvoittelusta. Jeesushan antaa voiman voittaa myös syntiset ajatukset. Kuinka alhaisilta nuo ajatukset tuntuvatkaan. Ja kuinka suuri Jumala meillä on. Minulla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta selvitä ilman Jumalan armoa. Ja mikä siunaus, että Jeesus tosiaan päästää vapaaksi noista alhaisista ajatuksista. Kuinka paljon Hän rakastaakaan ihmistä!

Paastokokemuksia

Olen pitänyt paastoa kofeiinista tuhkakeskiviikosta alkaen sekä ollut syömättä kiinteää ruokaa (paitsi hedelmiä) klo 12 jälkeen. Paastota voi monella tapaa. Yksi hyvä paastovinkki on paastota internetistä tai suklaasta. Paasto on aika henkilökohtainen juttu. Jotkut eivät paastoa lainkaan, jotkut paastoavat tietyn ajanjakson joka päivä, toiset taas esimerkiksi perjantaisin tai tieyn rukousajan yli. Syömispaastosta olen lipsunut joitakin kertoja, enkä siitä itselleni vihainen ole ollut.

Paastonaikana olen tuntenut oloni kevyemmäksi ja esimerkiksi iltaisin minua ei ole väsyttänyt samalla tapaa kuin ennen paastoa. Kofeiinista pidättäytyminen on tehnyt olosta jotenkin tasaisemman. Paaston aikana vyötärölle kertyneet rasvamakkarat ovat kyllä pienentyneet. Mitään erityisiä ilmestyksiä en ole paastotessani saanut mutta kyllä luottamus Jumalan tahdon toteutumiseen on pysynyt korkeana.

Paastonaikana olen huomannut, että urheilu ja paasto sekä sairastelu ja paasto ovat aika haastavia pareja. Kaiken kaikkiaan voin suositella paastoa. Se antaa myös mahdollisuuden luopua jostakin "turhasta". Kun paasto on loppunut, voin kysyä itseltäni, tarviiko minun enää juoda kahvia tai tarvitsenko oikeasti kaksi lämmintä ruoka-annosta päivässä? Tuntien itseni, on todennäköistä että alan taas pian juomaan kahvia. Ilta-ateriaan en varmaan enää palaa.

Rakkaudesta, herätyksestä

Joskus näitä hetkiä tulee kun ymmärrän, että rakkaus on todella oleellinen asia. Voin olla kaikessa seurakunnassa mukana, jakaa tuhansia esitteitä, olla katutyössä, rientää tilaisuudesta toiseen ja todistaa mutta jos en rakastaisi ihmisiä ympärilläni, olisi kaikki yhtä tyhjän kanssa. Rakkauden antaa Jumala Pyhässä Hengessä uskossa Jeesukseen. Kun seurakuntalaiset rakastavat Jeesuksessa Kristuksessa, seurakunta voi kasvaa. Pyhä Henki saa aikaan herätyksen, ei ihmiset.

Parantuminen

Minulla on ollut kurkku kipeä helmikuun lopusta lähtien. Eli n. 20 päivää. 3. antibioottikuuri on syöty. Tuntuu oudolta jos lääkkeet eivät auta.
Menin 1. kerran elämässäni Healing Roomssiin rukoiltavaksi. Rukouksen jälkeen nielaisu tuntui edelleen sattuvan. Parin tunnin päästä kotona kipu oli lähtenyt toiselta puolelta kurkkua. Aamulla kurkussa ei ollut enää lainkaan kipua.
Kiitos Jumalalle.