Rohkeutta arjen "esteisiin"

Kun puoliso sanoo kokeilevansa kaupungilla autolla tiukkaa taskuun parkkeerausta, on se mahdoton ajatus. Kun puoliso sanoo, että se onnistuu jos uskoo, tajuan että hän on tietysti oikeassa. Jumalalle on kaikki mahdollista, siis myös puolison parkkeeraus. Jos parkkeerausasian jättää uskossa Jeesukseen Jumalalle, niin kyllä siinä on potkua ja rohkeutta yrittää. Näin uskossa Jeesukseen ihminen voittaa elämässä eteen tulevia arkisia "esteitä".

Usko Jeesukseen pelastaa

"Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla."
Ap.t.4:12

Rampa kävelee

"Silloin sinne kannettiin miestä, joka oli ollut rampa syntymästään saakka. Hänet pantiin joka päivä temppelin niin sanotulle Kauniilleportille, jotta hän voisi kerjätä temppeliin meneviltä.
Kun mies näki Pietarin ja Johanneksen menossa temppeliin, hän pyysi heiltä almua.
Pietari loi katseensa häneen, samoin Johannes, ja Pietari sanoi: "Katso meihin."
Mies katsoi tarkkaavasti odottaen saavansa heiltä jotakin.
Mutta Pietari sanoi: "Hopeaa ja kultaa minulla ei ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan. Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä: nouse ja kävele."
Hän tarttui miestä oikeasta kädestä ja auttoi hänet ylös, ja siinä samassa mies sai voimaa jalkoihinsa ja nilkkoihinsa.
Hän hypähti pystyyn, seisoi jalkojensa varassa ja käveli, ja hän tuli heidän kanssaan temppeliin, hyppeli kulkiessaan ja ylisti Jumalaa.
Kaikki näkivät, kuinka hän käveli ja ylisti Jumalaa."

Ap.t.3:2-9

Esteestä pelastustie

Kun israelilaiset olivat faraon joukkojen ja Kaislameren välissä, huusivat israelilaiset apua Herralta. Varmaan he pelkäsivät kuolevansa ja olevansa satimessa. Meri sulki heidän tiensä. Mitä Herra teki?

"Sitten Mooses kohotti kätensä merta kohti, ja Herra pani meren väistymään syrjään nostamalla ankaran itätuulen, joka puhalsi koko yön. Näin hän muutti meren kuivaksi maaksi. Vedet jakautuivat kahtia, ja kun israelilaiset kulkivat meren poikki kuivaa maata pitkin, vedet olivat muurina kummallakin puolen."
2.Moos.14:21-22

Herra ei vain poistanut estettä vaan teki siitä pelastustien.

Turvassa

Jumalan voimakentässä Pyhän Hengen kuljetettavana turvassa pieni suuri ihminen.

Kristus - viisaus

"Minut Herra loi ennen kaikkea muuta, luomisensa esikoisena, ennen taivasta ja maata. Iankaikkisuudesta minä sain alkuni, kaiken alussa, ennen kuin maata oli. Kun synnyin, ei syvyyksiä vielä ollut, ei lähteitä tuomaan niiden vettä. Ennen kuin vuoret pantiin sijalleen, ennen kuin oli kukkuloita, minä synnyin, ennen kuin hän teki maat ja mannut, ennen kuin oli hiekan jyvääkään. Olin läsnä, kun hän pani taivaat paikoilleen ja asetti maanpiirin syvyyksien ylle, kun hän korkeuksissa teki taivaan pilvet ja sai syvyyden lähteet kumpuamaan, kun hän pani merelle rajat, loi rannat patoamaan sen vedet, ja kun hän lujitti maan perustukset.
Jo silloin minä, esikoinen, olin hänen vierellään, hänen ilonaan päivät pitkät, kaiken aikaa leikkimässä hänen edessään."
Sananl.8:22-30

Kyllä tässäkin Kristus on.

Uskova ja ei-uskova

Rakas ystävä. Jos sinä uskot Jeesukseen, ja sinulla on ei-uskova puoliso ja murehdit asiaa, niin mitä voit tehdä?

Sinä voit rukoilla.
Seurakunnassa voidaan rukoilla.
Sinä voit rakastaa.
Sinä voit kertoa Jeesuksesta.

Mitä ei pidä tehdä?
Ei pidä pakottaa.
Ei pidä uhata tai vaatia.

Jumala haluaa, että Häneen uskotaan. Ja Jumala edelleen tekee, mitä Hän haluaa. Ihmisellä on vapaa tahto.

Ole sinnikäs. Älä luovuta. Jatka rukoilemista. Rakasta. Yksi kuukausi, yksi vuosi, kymmenen vuotta, viisikymmentä vuotta. Usko ihmeeseen. Älä jää murehtimaan "huonoja" päiviä. Ja ilo on oleva suuri.

Heikkoudesta suuruuteen

Jumala on lähempänä kuin voi arvatakaan pientä, heikkoa, mitätöntä ja kärsivää ihmistä. Jeesus itse on kärsinyt ristinkuoleman. Häntä on lyöty, kidutettu, pahoinpidelty ja solvattu. Hänet on naulattu ristinpuulle roikkumaan. Ja mitä siitä seurasi: Siunaus ja pelastus. Jeesus tietää kaiken  kärsimyksistämme. Sieltä nousee uskossa Jeesukseen todellinen suuruus ja voitto.

Uusi voima

"mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy."
Jes.40:31