Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan...

Johanneksen evankeliumin ensimmäisessä luvussa kerrotaan Jeesuksen ensimmäisistä opetuslapsista. Andreas kertoo Jeesuksesta veljelleen Simonille:
"Hän tapasi ensin veljensä Simonin ja sanoi hänelle: "Me olemme löytäneet Messiaan", se on käännettynä: Kristus." (Joh.1:41)

Jakeessa 1:49 Natanael sanoo Jeesukselle:
"Natanael vastasi ja sanoi hänelle: "Rabbi, sinä olet Jumalan Poika, sinä olet Israelin kuningas"." (Joh.1:49)

Johanneksen evankeliumin ensimmäisessä luvussa Jeesuksesta käytetään monia nimityksiä: Sana, Jumala (1:1), Luoja (1:3), Valkeus (1:7), Ainokainen Poika (1:18), Jumalan Karitsa (1:29), Ihmisen Poika (1:51), Messias, Kristus (1:41), rabbi, Jumalan Poika, Israelin kuningas (1:49).

"Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä," (Joh.1:12).

Oletko koskaan tavannut yhtäkään ihmistä, joka olisi katunut ratkaisuansa ottaa Jeesus vastaan?

Karitsa on arvollinen

"Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan. Ja se tuli ja otti kirjan valtaistuimella-istuvan oikeasta kädestä." (Ilm.5:6-7)

Tässä kuvattu Karitsa on Jeesus Kristus. " - Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" (Joh.1:29). "- niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään -" (Jes.53:7), " - sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu." (1.Kor.5:7).

Mutta karitsa ei makaa kuolleena raatona, vaan Hän elää! Sillä Hän elää aina ja iankaikkisesti. Ja hän on arvollinen! "- Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista ja tehnyt heidät meidän Jumalallemme kuningaskunnaksi ja papeiksi, ja he tulevat hallitsemaan maan päällä" (Ilm.5:9).

On oleva maanpäällinen kuningaskunta jonka pomo on Jeesus. Toki Jeesus on pomomme myös tällä hetkellä. Voimmekin tässä hetkessä langeta koko sydämisesti Hänen eteensä. (ks. myös Ilm.11:15)

Ylistys

”Kaikki joissa henki on, ylistäkää Herraa! Halleluja!” (Ps.150:6)

Jumala haluaa, että Häntä ylistetään. Ja miksi uskova ei ylistäisi, sillä Jumala on hänet luonut ja pelastanut. Ylistää voi esimerkiksi huulin ja soittimin.

"ja neljä tuhatta olkoon ovenvartijoina, ja neljä tuhatta ylistäköön Herraa soittimilla, jotka minä olen teettänyt ylistämistä varten." (1.Aik.23:5)

Ylistys ei ole riippuvainen olosuhteista.
"Sellaisen käskyn saatuaan tämä heitti heidät sisimpään vankihuoneeseen ja pani heidät jalkapuuhun. Mutta keskiyön aikaan Paavali ja Silas olivat rukouksissa ja veisasivat ylistystä Jumalalle; ja vangit kuuntelivat heitä." (Ap.t.16:24-25)

Jumalaa voi myös opetella ylistämään. Yksi tapa on se, että tutkii aihetta "ylistys" Raamatusta. Ja niin voi sydän täyttyä kiitollisuudesta ja silmät huomaavat metsien kukkienkin aivan kuin kurottuvan kohti taivasta.

Sydän täyttyy laulusta - kaikki on Hänen kirkkautensa kiitokseksi.