Uskoon tulon hetki

Uskoon tulon hetkessä ei ole mitään ylimääräistä krääsää, ei pilkun viilausta, ei epäilyä, ei ponnistelua, ei mitään itsensä nostamista tai korottamista. Se on "vain" Kristuksen vastaanottamista ja oloa Kristuksessa. Ja:
"Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!"
2.Kor.5:17

Suunnan muutos

"Niin Jaakob sanoi perheelleen ja muulle väelleen: 'Hylätkää vieraat jumalat, joita teillä on, puhdistautukaa ja vaihtakaa vaatteenne, niin lähdemme Beteliin. Minä rakennan sinne alttarin Jumalalle, joka kuuli minua ahdinkoni hetkellä ja oli matkallani minun kanssani.'"
1. Moos.35:2-3

Hylätkää vieraat jumalat on esimerkiksi luopumista epäjumalasta nimeltä viina.
Puhdistautuminen on syntien tunnustamista.
Vaatteiden vaihtamisessa elämän väärät asiat vaihdetaan oikeisiin. Miten se onnistuu? Tunnustamalla Jeesus Herraksemme sillä " - Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani" 1. Moos:14:6.

Kristuksen päällepukemisesta:
"Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus älkääkä hemmotelko ruumistanne, niin että annatte sen haluille vallan."
Room. 13:14

Eli
1. Epäjumalista luopuminen
2. Syntisyyden tunnustaminen
3. Elämänsä antaminen Kristukselle.

Henkiset voimavarat

Sanotaan, että älykkyys kuvaa ihmisen dynaamista peruskapasiteettia, kun taas viisaus kuvaa sitä miten ihminen saa henkiset voimavaransa käyttöön.
On selvää, että uskossa Jeesukseen Jumalan tahdossa henkisillä voimavaroilla ei ole ylärajaa ja käyttöönotto on Jumalan varaan laskemista. Ihminen voi vain mennä, ikään kuin katsoa kuinka asiat sujuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Se on kyllä uskomattoman vapauttavaa.

Maailma ei ole kiinnostunut

Maailmaa ei kiinnosta, pääseekö ihminen taivaaseen vai ei. Uudestisynynyt kristitty on siitä kiinnostunut.

Käynti kaupungilla

Poika istuu mietteissään joenrannalla. Pian puistossa ryyppäävistä naisista yksi näkyy pojan vieressä. Koulun pihassa tyttö mustissaan kyyhöttää puun alla. Toisaalla rannassa mies ja nainen sekstaavat.

Koko kaupunki huutaa Jeesusta vaikka se on hiljaa ja tekee jotakin aivan muuta...
Pelasta meidät Herra! Nyt! Kauanko kärsivällisyytesi kestää?

Palaan kotiin, vaikkei ehkä pitäisi... Suuni on kiinni. Osaanhan rukoilla, kai, kunhan synneiltäni ehdin.

Taivaan portin lähellä

Matkalla Harraniin etsimään itselleen vaimoa Jaakob näki unen.
"Yöllä Jaakob näki unessa portaat, jotka ulottuivat maasta taivaaseen, ja Jumalan enkelit kulkivat niitä ylös ja alas. Sitten hän näki, että Herra seisoi hänen vieressään ja sanoi: 'Minä olen Herra, isäsi Abrahamin Jumala ja Iisakin Jumala. Tämän maan, jolla sinä makaat, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi. Sinun jälkeläisesi tulevat lukuisiksi kuin maan tomuhiukkaset -"
1.Moos.28:12-14

Uudessa testamentissa (Joh.1:50-51) Jeesus puhuu Natanaelille:
"Jeesus sanoi hänelle: 'Uskotko jo sen perusteella, että sanoin nähneeni sinut viikunapuun alla? Paljon suurempaakin saatte nähdä.' Ja hän jatkoi: 'Totisesti, totisesti: te saatte nähdä taivaan avoinna, ja te näette Jumalan enkelien kulkevan ylös ja alas siinä, missä Ihmisen Poika on.'"

"Jaakob heräsi unestaan ja sanoi: 'Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä tiennyt sitä.' Pelko valtasi hänet, ja hän sanoi: 'Kuinka pelottavan pyhä tämä paikka onkaan! Tämä on varmaan Jumalan asuinsija ja itse taivaan portti."
1. Moos.28:16-17

Noin 20 vuotta myöhemmin Jaakobin unesta paluumatkallaan kotiinsa Jaakob näkee Jumalan enkeleitä.
"Jaakob jatkoi matkaansa, ja häntä vastaan tuli Jumalan enkeleitä. Heidät nähdessään Jaakob sanoi: 'Tässä on Jumalan etuvartio.' -"
1. Moos.32:2-3