Jeesuksen nimessä

Opin tänään, että "Jeesuksen nimessä" tarkoittaa kutakuinkin "Jeesuksen mielenlaadussa". Jos siis rukoillaan Jeesuksen nimessä lottovoittoa, niin ei pidä ihmetellä, jos se ei toteudukaan. Uskossa Jeesukseen rukouksessa esitetty pyyntö toteutuu, jos se on Jumalan tahdon mukaista.

"ja mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen minä teen, jotta Isän kirkkaus tulisi julki Pojassa."
Joh. 14:13

Ilmestysmajasta

Sain Raamattu-luennolla piirroksina Vanhan Testamentin ilmestysmajan osat ja tarvikkeet. Sitten on helppoa lukee nuo minulle ainakin "pitkästyttävät" Raamatun kohdat materiaaleista ja rakennusohjeista, kun voi aina katsoa kuvaa, että onko se tuonnäköinen vai ei. Melkoinen operaatio on ollut ilmestymajan siirtäminen paikasta paikkaan. Painoa on ollut paljon. Tie ilmestysmajan portilta kaikkein pyhimpään vastaa kristityn tietä Jeesuksen kautta (portti) Jumalan luo. Matkalla tulee vastaan samoja asioita: portti (Jeesus), uhrialttari (Jeesus uhrikaritsana), pesuallas (kaste), näkyleivät (ehtoollinen), suistsutusalttari (rukous), Kynttelikkö (Jeesus maailman valo),  esirippu (repeytyi Jeesuksen kuollessa -> pääsy uskossa Jumalan luo)

Hengen hedelmät

"Teidät on kutsuttu vapauteen, veljet. Mutta älkää tämän vapauden varjolla päästäkö itsekästä luontoanne valloilleen, vaan rakastakaa ja palvelkaa toisianne. Lain kaikki käskyt on pidetty, kun tätä yhtä noudatetaan: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.' Mutta jos te revitte ja raastatte toinen toistanne, pitäkää varanne, ettette lopullisesti tuhoa toisianne. Tarkoitan tätä: antakaa Hengen ohjata elämäänne, niin ette toteuta lihanne, oman itsekkään luontonne haluja. Liha haluaa toista kuin Henki, Henki toista kuin liha. Ne sotivat toisiaan vastaan, ja siksi te ette tee mitä tahtoisitte. Mutta jos Henki johtaa teitä, ette ole lain alaisia. Lihan aikaansaannokset ovat selvästi nähtävissä. Niitä ovat siveettömyys, saastaisuus, irstaus,epäjumalien palveleminen, noituus, vihamielisyys, riidat, kiihkoilu, kiukku, juonittelu, eripuraisuus, lahkolaisuus, kateus, juomingit, remuaminen ja muu sellainen. Varoitan teitä, kuten olen jo ennenkin varoittanut: ne, jotka syyllistyvät tällaiseen, eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa. Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus,lempeys ja itsehillintä. Näitä vastaan ei ole laki. Ne, jotka ovat Jeesuksen Kristuksen omia, ovat ristiinnaulinneet vanhan luontonsa himoineen ja haluineen. Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme."
Gal.5:13-26

Auttaisikohan se, jos laittaisi nämä hengen hedelmät listana vaikkapa kodin seinälle? Epäuskon puuskissa ei oikein näe asioita oikeassa valossa.

Psalmi 121

"Matkalaulu. Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saisin avun? Minä saan avun Herralta, häneltä, joka on luonut taivaan ja maan. Herra ei anna sinun jalkasi horjua, väsymättä hän varjelee. Ei hän väsy, ei hän nuku, hän on Israelin turva. Hän on suojaava varjo, hän on vartijasi, hän ei väisty viereltäsi. Päivällä ei aurinko vahingoita sinua eikä kuunvalo yöllä. Herra varjelee sinut kaikelta pahalta, hän suojelee koko elämäsi. Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina."
Ps. 121

Askel askeleelta heidän voimansa kasvaa

"Onnellisia ne, jotka saavat voimansa sinusta, ne, jotka kaipaavat pyhälle matkalle. Kun he kulkevat vedettömässä laaksossa, sinne puhkeaa virvoittava lähde, ja sade antaa heille siunauksensa. Askel askeleelta heidän voimansa kasvaa, ja he saapuvat Siioniin Jumalan eteen."
PS.84:6-8