Katsaus aikaamme

Elämme merkillistä aikaa. Tässä muutamia huomioita ajasta.

Kapinointimyönteisyyden lisääntyminen. Ei ole mukavaa, että Suomi brändiä maailmalla ajavat yritykset alkavat rahoittaa kapinointiliikkeitä tai osallistuvat marsseille joissa teemana on kapinointi. Kapinointi johtaa laittomuuksiin ja näyttäisi, että siitäkin on tänä päivänä tullut jotenkin ihailtavaa.

Uutisiin ei voi luottaa. Toimittajista on tullut etupäässä yleiseen mielipiteeseen vaikuttajia. Totuudenmukainen uutisointi on jäänyt toissijaiseksi asiaksi. Haastateltavat järkyttyvät nähdessään millaiseksi haastateltavien sanat on väännetty. Media on muuttunut poliittisen / ideologisen agendan  temmellyskentäksi missä lyödään säröä ihmisryhmien väliin ja lietsotaan epäluuloa ja vihaa. Se ilmeisesti myy.

Terveen järjen sumentuminen. Päiväkotien ja koulujen viattomille lapsille syötetään opettajan suuta käyttäen terveen järjen vastaista oppia sukupuolten määrästä sekä miehenä ja naisena olemisesta. Oikeus olla sitä sun tätä on sumentanut järjen niin ettei nähdä enää tosiasioita. Perinteinen perhe, missä ovat mies ja nainen ja heidän lapsensa, nähdään vanhanaikasena mallina. Syntyvyyden laskua ihmetellään... Ihmisen alkuja surmataan kohtuun eikä nähdä siinä mitään väärää, koska tuijoitetaan vain oikeuteen tehdä mitä haluaa. Ei nähdä vaikka on silmät. Ei kuulla vaikka on korvat.

Huoraamisen ja säädyttömyyden ihailu. Julkisuudessa sekistyöläisistä maalataan ruusuista kuvaa,  ihannetyöpaikkaa mistä saa hyvät tulot ja voi itse olla oman työnsä herra. Mainitsematta jää yleinen kiristys, päihteet, pimeä työvoima ja seksisairaudet.

Eksyneet kristityt. Viimeistään siinä vaiheessa kristityn mielen kellojen tulisi soida kun hän huomaa kävelevänsä rinta rinnan saatanan palvojan kanssa pride marssilla. Mutta ei. Onhan marssilla valtiovallankin edustajia ja piispa. Marssin reitillä oleva Päivi Räsästä esittävä banderolli jossa on punainen ruksi päällä kerää vihaa ja halveksuntaa. Kyltti, jossa lukee "saatana rakastaa huoria" kerää tykkäyksiä.

Kristittyjen vaino. Kristinuskon pääteemat ovat rakkaus ja armo. Jeesuksessa Kristuksessa poistuu viharyhmien väliltä vihollisuus niin, että entisistä vihollisista tulee uskon sisaria ja uskon veljiä. Tämä näkyy esimerkiksi seurakunnissa missä ukrainalaiset ja venäläiset ovat keskenään rakkaita veljiä ja sisaria. Kuitenkin kristityt ovat erittäin vainottuja. Se on omituista.

Mitä ihminen voi tämän eksyneen, väärään suuntaan menevän maailman edessä? Ihminen voi lukea muuttumatonta Raamatun sanan totuutta, ja myös huomata, että kaikki nämä ympärillä olevat jumalattomuudet ovat suoraan Raamatun lehdiltä. Tällaista lopunaikana tapahtuu. Uskovan lohtuna ja turvana on Jumala.

"Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa." Ef.6:2

"Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman." Joh.16:33

"Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä." Joh.3:36

 Totuus löytyy Jeesuksesta (ks. Joh.14:6)