Pimeydestä valkeuteen

"Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva." (Joh.14:16-17)

Maailma on pahan vallassa. Kun Raamatusta katsoo, mitä Jumala haluaa, ja kun sitä vertaa siihen mitä agendaa maailmassa ajetaan, huomataan, että maailma haluaa päinvastaista asiaa kuin Jumala. Sitä sanotaan kapinaksi Jumalaa vastaan. Raamatussa on lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka Jumala aikansa katsoo jumalatonta meininkiä ja sallii sitten maan joutua vieraan vallan alle. Jos sitten vieraan vallan alla käännytään Jumalan puoleen, tilanne korjautuu, mutta paljon kuolemaa ja tuhoa on ehtynyt jo tapahtua.

Jeesukseen uskovan tehtävä ei ole muuttaa maailmaa, vaan kutsua ihmisiä maailmasta valkeuteen. Raamatussa sanotaan: "Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille." (Mark.16:15). "Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta" (Room.10:17). Evankeliumi on tämä: "Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan, ja että hänet haudattiin ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan," (1.Kor.15:3-4). Evankeliumin sana voidaan ottaa vastaan. 

Sinäkin voit uskoa, että Jeesus on kuollut sinun syntiesi tähden ja sovittanut kaikki sinun syntisi. Kun sinä uskot Jeesukseen, saat Totuuden Hengen. Hän, Pyhä Henki johdattaa sinut kaikkeen totuuteen (Joh.16:13).