Vesi, valo ja kasvit

"Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä, hän, joka liikuttaa meren, niin että sen aallot pauhaavat-Herra Sebaot on hänen nimensä:" (Jer.31:35)

Veden, valon ja kasvien olemassa olo on jotenkin niin itsestään selvää että niiden olemassa olosta ei oikein huomaa edes kiittää. Mutta ajattelepa, jos osa kasveista, vesistöistä ja valosta häviäisi. Miten se vaikuttaisi ravintoketjuihin, lämpötilaan ja esimerkiksi siihen kuinka kasvit sitovat ilman saasteita.

Johanneksen ilmestyksen jakeissa 8:7-12 kerrotaan, että tulee tosiaan se päivä jolloin maanpinnalla olijat joutuvat elämään kolmasosalla vähemmän puita, valoa ja vesistöjä.

Kyllä nyt tässä armon ajassa on kaikki syy kiittää puhtaasta vedestä, valosta ja kasveista. Ja siitä, että ihmisillä on mahdollisuus sanoa Jeesukselle: "Tule Jeesus, Pelastajani, elämääni."  Sillä Jumala säästää omansa tulevasta vihasta (1.Tess.1:10)

Hän teki nuorista ruoskan

”Ja hän teki nuorista ruoskan ja ajoi ulos pyhäköstä heidät kaikki lampaineen ja härkineen ja kaasi vaihtajain rahat maahan ja työnsi heidän pöytänsä kumoon. Ja hän sanoi kyyhkysten myyjille: "Viekää pois nämä täältä. Älkää tehkö minun Isäni huonetta markkinahuoneeksi." (Joh.2:15-16)

”Ja hän sanoi heille: "Kirjoitettu on: 'Minun huoneeni pitää kutsuttaman rukoushuoneeksi', mutta te teette siitä ryövärien luolan."” (Matt.21:13)

Radikaali kuva Jeesuksesta puhuttelee. Tänäkin päivänä olisi syytä käydä ryöväreiden luolaan ja katsoa kuinka Jumala puhdistaa ne. Mitä se on, jos maailma tunkee perkelettä joka paikkaan, ja Jeesus-asioissa uskovatkin vaikenevat? Tämä pimeä maailma tarvitsee suoraa Jumalan Sanaa pisteeseen asti.

" - Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman." (Joh.16:33)