Päästää irti

Kun sanotaan, että "sinä voit vain päästää irti", voi sen ymmärtää hengellisessä mielessä eri tavoin.

Minulle tulee siitä mieleen joku syntitaakka mitä vedetään elämässä perässä turhaan. Ajatellaan, että ei siitä noin vain voi päästää irti, koska olen tehnyt niin hirveitä juttuja - ja mahdollisesti edelleen teen; minun pitää itse sovittaa tämä asia jotenkin, esimerkiksi kärsimällä asiaa koko elämän. Se on minulle oikein; vieläpä luulen, että olen matkalla helvettiin... minullahan on tämä ja tämä synti. Ja vielä tämä ja tämä.

Minulle tulee mieleen pari Raamatun kohtaa:

"Voi niitä, jotka vetävät perässänsä rangaistusta turhuuden köysillä, synnin palkkaa kuin vaunujen valjailla;" (Jes.5:18)

"Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.
Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien" (1.Joh.2:1-2)

"Sillä seitsemästi vanhurskas lankeaa ja nousee jälleen, mutta jumalattomat suistuvat onnettomuuteen." (Sananl.24:16)

Jos kyse on syntitaakan perässä raahaamisesta, niin voin kyllä vakuuttaa, että siitä taakasta voi päästää irti uskossa Jeesukseen. Sana sanoo, että Jeesus on ne synnit sovittanut. Ja uskossa Häneen, asia on täysin selvä. Syntitaakan perässäraahaaminen on turhaa.

Jos asia vaivaa sinua, voit kääntyä  Jeesuksen puoleen, tunnustaa syntisi, ja päästää irti. Voit ihmetellä, että noinko se vain kävi. Ehkä luulit että se on pysyvä kahle sinussa, mutta kas, sitä ei enää ole! Näin Jumala toimii. Kiitos Jumalalle.

Kuuletko hevosen laukan?

Kun ilmestyskirjasta katsoo tulevaa ahdistuksen aikaa ja ihmisten kärsimyksiä siinä, herää ajatus, kuinka viisasta on antaa elämä Jeesuksen käsiin nyt tässä armon ajassa. Joku on sanonut: ilmestyskirjan hevosten laukan (Ilm.6) voi jo etäältä kuulla. Kuuketko sinä sen?

Tosi asia on, että olemme lopun ajassa. Jokainen voi todeta sen esimerkiksi avaamalla television ja katsomalla uutislähetyksiä. En ymmärrä sitä logiikkaa mikä Jumalan kieltäjällä on, aivan kuin hän ajattelisi, että 'Jumalaa ei ole koska minä en usko'. Mutta ei se mene niin. Jumala on laittanut kaikkien sydämeen iankaikkisuuden. On viisasta uskoa.

"Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä; mutta niin on, ettei ihminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua." (Saarn.3:11)

Menkää kaikkeen maailmaan

 "Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."" (Mark. 16:15)

Mitä on traktaattilenkkeily ja paikallinen lähetysmatkailu? Kumpikin toiminta on minulle rakasta ja tässä kerron muutamalla sanalla miten niitä sovellan.

Traktaattilenkkeily on sitä, että lähden kävellen, hölkkäämällä tai pyörällä tai miten vain urheilullisesti jakamaan hyvää sanomaa postilaatikoihin. Hyvänä sanomana voi toimia kristillisen kirjakaupan esite, tv7-lehti tai traktaatti. Olen kokenut, että traktaattilenkkeily vaikuttaa myönteisesti fysiikkaan ja hengellisyyteen.

Paikallista lähetysmatkailua sovellan niin, että lähden pidemmälle "vaellukselle" reppu selässä sen kummemmin suunnittelematta reittiä. Pidempi vaellus tarkoittaa minulle yli 2 tunnin kävelyä kaupungissa tai sen lähistöllä. Ideana näissä kävelyissä on se, että nyt en laitakaan materiaalia postilaatikoihin vaan kohtaan ihmisiä torilla ja aitovarsilla kasvokkain niin miten Jumala niitä tuo kohdilleni. Tämä on ollut erityisen mahtavaa toimintaa. Olen huomannut, että muutama vaivainen sana voi koskettaa ihmisiä syvästi.

Nyt pääsiäisen aikana voi ihmisiltä kysyä miksi pääsiäistä vietetään. Nykyään monilla ei ole asiasta minkäänlaista selvyyttä! Sitten voi kertoa ilosanoman ristintyöstä. Se tuntuu hyvältä ja on Jumalan tahdon mukaista toimintaa.

Anokaa

"Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen." (Joh.15:7)

Kyllä Jeesus, minä anon. Minä anon, että kasvatat minusta sinun tahtosi mukaisen palvelijan. Minä anon, että saan tehdä sinun tahtosi mukaista työtä. Anon, että annat minulle työn millä voin elättää perheeni. Jeesus, sinä huolehdit linnuistakin. Sinä olet niin ihmeellinen. Jeesus, minä kiitän sinua ja roikun kaikissa sinun lupauksissasi - koska sinä olet todellinen, totinen Jumala.