Kuvaus Hengen kosketuksesta

Väreilevä riemu joka tuo tarpeen juosta ulos ja huutaa, että Jeesus rakastaa teitä! Tarve heittäytyä polvilleen, kiittää ja ylistää ilon kyynelten kanssa.

Vapaa, taakaton, epäitsekäs, rakkauden täyttämä ihminen, joka syvässä ymmärryksen tilassa kokee Pyhän Hengen täyteyden ja Jeesuksen läheisyyden, ja tietää tämän olevan esimakua Paratiisista.

Kymmenykset

Kymmenysten maksamisesta saattaa jollekin tulla vaikea asia. Jos kymmenyksiä ajatellaan pelkässä rahassa, niin taskulaskimen osoittama kolmenumeroinen summa saattaa ihmetyttää. Mieleen hiipii ajatus: Onko minulla tähän varaa?

Onneksi kymmenysasian voi antaa Jumalalle niin kuin kaikki mieltään askarruttavat asiat. Pyhä Henki muuttaa olosuhteet otollisiksi Jumalan tahdon mukaiselle toiminnalle. En usko, että ihmisen tarvitsee muuttaa metsään risumajaan tai hakea automaatista visalla rahaa, jotta kykenisi maksamaan kymmenykset ellei Jumala niin erityisesti ilmoita. Rakastava Isä ohjaa kyllä lastaan oikeaan. Usko rakastavaan isään ei ole kiinni rahasta.

Alla olevassa linkissä lisää kymmenyksistä:
Kymmenyslinkki

Kymmenysasian pohtiminen avasi minun silmiäni mm. rahan suhteesta omaan elämään ja muutenkin antamisesta. Rahasta tulee helposti jumala jota kumarretaan. Ensimmäinen käsky sanoo: "Minä olen sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."
Huomaan lisäksi, etä elän liian itsekästä elämää.

Jeesuksen huolenpito

Jeesus pitää huolta lapsistaan. Monasti tuo huolenpito on riippumaton ihmisen omista tekemisistä tai järkeilyistä asioiden suhteen. Sitä yht'äkkiä vain huomaa: näinhän sen pitikin mennä. Juuri nyt oli oikea hetki tälle. Sitä huomaa, että omat lapsemmekin ovat Jeesuksen huolenpidon alla. Jeesus huolehtii heistä myös suoraan, ilman aikuisia välikätenä. Kasteessa lapsista tulee Jumalan lapia ja se on kyllä ihan totta.
Jumala antoi minulle kesällä aikaa olla kahdenkesken poikani kanssa. Nyt huomaan kuinka ehdottoman tarpeellista tuo aika oli. Nyt poika todella luottaa ja turvaa hädässään minuun. Sitä turvaa tarvitaan kun perheseen syntyy uusi lapsi.

Rukoilemisesta

Jumala kuulee kaikki rukoukset mikä on lohdullista. Sillä ei kai rukous ole mikään tekninen suoritus, jossa tulee tarkkailla, että kaikki elementit ovat oppikirjan mukaisesti mukana. Ja että tällainen kaikkien "sääntöjen" mukainen rukous olisi sitten ainoa minkä Jumala seulansa lävitse hyväksyisi. Onneksi näin ei ole. Tällainen rukous olisi helposti ulkokultainen ilman että se tulisi sydämestä.

Raamatusta löytyy paljon rukoukseen liityvää. Tulisi rukoilla nöyränä mutta rohkeana. Tulisi rukoilla armon ja rukouksen hengessä. Tulisi rukoilla Jeesuksen nimessä. Tulisi rukoilla hengessä ja totuudessa Jumalan tahdon mukaan. Kuitenkin yksinkertanen "Auta Jeesus!" täyttää nuo kriteerit jos huuto tulee aidossa uskossa sydämestä.

Nöyränä rukoilemisesta:
"Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!'"
Luuk.18:13

Armon ja rukouksen nöyrässä hengessä rukoilemisesta:
"Mutta Daavidin sukuun ja Jerusalemin asukkaisiin minä vuodatan armon ja rukouksen nöyrän hengen. Ja he kohottavat katseensa minuun, kohottavat katseensa häneen, jonka ovat lävistäneet. He surevat häntä, niin kuin surraan ainoaa poikaa, ja valittavat häntä katkerasti, niin kuin esikoista valitetaan."
Sak.12:10

Rohkeana rukoilemisesta:
"Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kuin sitä tarvitsemme."
Hebr.4:16

Alistuneena Jumalan tahtoon rukoilemisesta:
"Me saamme rohkeasti lähestyä Jumalaa uskoen, että hän kuulee meitä, mitä sitten pyydämmekin hänen tahtonsa mukaisesti."
1.Joh.5:14

Jeesuksen nimessä rukoilemisesta:
"Tähän asti te ette ole pyytäneet mitään minun nimessäni. Pyytäkää, niin te saatte, ja teidän ilonne on täydellinen."

Joh.16:24

Suurin voimavara

Voiko ihmisessä olla mitään muuta niin vahvaa ja loputonta voimavaraa kuin usko Kristukseen tuo? Kun ihminen putoaa, hän putoaakin syliin. Kiitos ja kunnia Jeesukselle.

Ihmisen suuruus suhteessa kaikkeuteen

Ihmisen koko suhteessa maailmankaikkeuteen ei ole mikään järin suuri. Olisikohan se noin mitättömimmän tomuhiukkasen verran? Ihmisen ongelmat kuitenkin tuntuvat ihmisestä itsestään usein olevan maailmankaikkeuden kokoiset.
"Ovathan kaikki kansat kuin pisara ammennusastiassa, kuin tomuhiukkanen vaa'assa"
Jesaja 40:15

Onkohan avaruus suuri siksi, että ihminen ymmärtäisi oman pienuutensa?

Kuitenkin Jumala rakasti ihmistä niin paljon, että Hän uhrasi ainoan Poikansa meidän puolestamme.

Asioiden hoitaminen Jumalan kautta

Abrahamin palvelija vannoi Abrahamille hakevansa Abrahamin synnyinseudulta sukunsa luota vaimon Abrahamin pojalle Iisakille.

Sitä helposti ajattelisi, että etsinpä käsiini rikkaan perheen suvusta ja alkaisin etsinnät sieltä. Rikkaus ja suvun asema nousisivat helposti keskeisiksi asioiksi, jos tällaisen toimeksiannon saisi.

Abrahamin palvelija toimi toisin. Hän rukoili, että Herra johdattaisi kaupungin ulkopuolella olevalle lähteelle naisen, joka antaisi hänen ja hänen kameleittensa juoda. Nainen tuli, antoi vettä palvelijalle ja 10 kamelille (kamelit juovat paljon vettä joten homma oli valtaisa). Palvelija antoi kultarenkaita naiselle. Vasta sitten hän kysyi:
"Sitten hän sanoi: Kerrohan, kenen tytär sinä olet. Onko isäsi talossa meille tilaa yöpyä?" 1. Moos 24:23

Uskomalla asia Jumalan käsiin, lopputulos on Jumalan tahdon mukainen. Nainen osoittautui Abrahamin sukulaiseksi ja oli nimeltään Rebekka. Ja lisäksi rikkaus ja suvun asema olivat juuri oikeat.