GO-liike

Tiesitkö, että evankelioiva GO-liike on rantautunut Suomeen niin, että kaikkien aikojen ensimmäinen GO-kuukausi pidetään Suomessa toukokuussa 2024? GO-liike on ollut kyllä esillä monissa seurakunnissa, mutta ajattelen, että GO:ta ja sen tarjoamia mahdollisuuksia ei olla oikein ymmärretty. Kyseessä ei ole mikään kilpailija millekkään olemassa olevalle menetelmälle tai kampanjalle. Itse koen GO:n rohkaisijana seurakunnissa niin, että uusia ihmisiä rohkaistuu jakamaan evankeliumia ympäristössään. GO-kuukausi on ikään kuin haaste, että hypätään tänäkin toukokuussa mukaan, nähdään Hyvän Sanoman jakamisen arvo, mennään ja kerrotaan evankeliumi - ehkä elämän ensimmäisen kerran, vaikka omalle puolisolleen, jos hän ei vielä ole evankeliumia kuullut.

Kyseessä ei ole mikään puriste - ja huh - nyt kampanja on ohi - voidaan alkaa elää normaalia seurakunta-arkea - vaan vuodesta vuoteen jatkuva toimintatapa elää evankeliointia todeksi seurakunnan kautta.

Kyseessä ei ole jo ennestään aktiivisten seurakuntalaisten ylimääräinen aktiivisuus ruiske, vaan niiden rohkaiseminen jotenkin mukaan, jotka eivät ole koskaan olleet mukana, ja nyt ehkä ensimmäisen kerran uskaltautuvat.

Kyseessä ei ole ylimääräinen aikaresurssi, johon viitataan sanoen, että ei ole aikaa, koska olen jo mukana siinä ja siinä ja siinä ja vielä siinäkin. Vaan sitä GO:ta voi käyttää juuri niissä missä jo on mukana. Ei siis mitään ylimääräistä ajan puristamista jo tiukasta aikataulutuksesta.

Seurakunnassamme huhtikuussa kokoonnutaan ja käydään eri evankeliointimenetelmiä läpi. Kerrotaan toki myös mitä evankeliointi on. Sitten toukokuussa toivotaan, että joku tai jotkut, aivan uudet, lähtisivät mukaan  ulopäinsuuntautuvaan Jeesus työhön, esimerkiksi kohtaamaan ihmisiä kadulla, osallistumaan teepöytätoimintaan, traktaattien jakamiseen, evankelioivaan tapahtumaan todistamaan Jeesuksesta jne. Ei se sen kummenpaa ole. Sitten vielä maukkaana lisänä on 18.5. jolloin kaikkien olisi tarkoitus kertoa evankeliumi jollekin joka sitä ei vielä ole kuullut.

Eli GO:ssa on kyse ihan normaalista Raamatun mukaisesta toiminnasta viedä hyvää sanomaa eteen päin. Siinä ei ole mitään ahdistavaa lisää jo olemassaolevien tehtävien ja "taakkojen" päälle.

Me tarvitsemme tuollaista toukokuuta ja tuollaista päivämäärää, koska niin... olemme enimmäkseen melko mukavanhaluisia ihmisiä. Mutta kun innostumme hyvien kokemuksiemme kautta, haluamme elää GO:ta todeksi kaikkina päivinä vuodessa, ehkä jopa asenteemme muuttuvat. Ja kun useampi seurakunnasta on mukana, se ei ole mikään yhden tai kahden ihmisen puuhastelu mistä ei oikein kukaan tiedä mitään.

Tässä vielä GO liikeestä suomeksi: Linkki 1 ja linkki 2