Jumalan armo ei ole kauppatavaraa

Jos ulkona antaa viluiselle ihmiselle takkinsa niin se on varmasti oikein. Jos myöhemmin lahjoittaa 20 euroa lähetystyöhön, niin se on varmasti myös oikein. Jos ihminen ajattelee lahjoitusten jälkeen, että nyt Jumalan täytyy olla minulle suosiollinen tai että nyt Jumala on minulle jotakin velkaa tai että nyt päivän hyvät työt on tehty, niin ihminen on kaikkea muuta kuin oikeassa.

Jumalan armo ei ole kauppatavaraa.

Usko kärsimyksessä

Kun ihminen hädässä, paniikissa, ahdistuksessa, tuskassa, pettymyksissä, vastoinkäymisissä ja epätoivossa säilyttää uskonsa Jeesukseen Kristukseen, on kyseessä varmasti oikea usko.

Eteen tulevat teot

Uskossa elävä kristitty tekee sitä, mitä eteen tulee, ja kaikki hänen tekonsa ovat hyviä.

Ajatus Martti Lutherin kirjasta "Puhe hyvistä teoista"

Jumalan palveleminen

Jumalaa palvelee kaikki se, mitä tehdään, sanotaan ja ajatellaan uskossa. Siis ihan arkisia uskossa tapahtuvia asioita kuten käveleminen, kirkossa käynti, työn tekeminen, nukkuminen jne. Ei kai voi ajatella, että Jumalan palvelus rajoittuisi vain kirkossa käyntiin ja kolehdin antamiseen ja päivittäiseen rukoilemiseen.

"...Kaikki mikä ei perustu uskoon, on syntiä."
Room.14:23

"Säilytä sinä oma uskosi Jumalan edessä. Onnellinen se, joka ei tuomitse itseään siitä minkä uskoo oikeaksi."
Room. 14:22

Isä meidän rukouksesta

"Isä meidän, joka olet taivaissa"
-Jumala on meidän oikea Isämme. Me olemme hänen oikeita lapsiaan.

"Pyhitetty olkoon Sinun nimesi"
-Jumalan nimi pyhittyy keskellämme kun Jumalan sanaa opetetaan selvästi ja puhtaasti ja kun elämme sen mukaisesti pyhästi Jumalan lapsina.

"Tulkoon sinun valtakuntasi"
-Jumala antaa armossaan Pyhän Hengen päällemme.

"Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa."
-Jumala tekee tyhjäksi perkeleen, maailman ja oman lihamme tahdon, jotka eivät salli meitä pyhittää Jumalan nimeä eivätkä hänen valtakuntansa tulla meidän tykömme.

"Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme"
-Eli kaikki mikä kuuluu ruumiin ravintoon ja tarpeisiin kuten ruoka, juoma, vaatteet, koti, lapset jne

"Anna meille meidän velkamme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme meidän velallisillemme."
-Olemme syntisiä ja ansaitsemme rangaistuksen. Jumala voi armosta vapauttaa meidät synnistä. Ja mekin haluamme antaa sydämestämme anteeksi heille jotka rikkovat meitä vastaan.

"Äläkä saata meitä kiusaukseen"
-Että Jumala varjelisi meitä, ettei perkele, maailma ja oma liha viettelisi meitä epäuskoon, epätoivoon, muihin synteihin ja paheisiin.

"vaan päästä meidät pahasta"
-Jotta Jumala vapauttaisi meidät kaikesta pahasta ruumiin ja sielun, tavaran ja kunnian puolesta ja että saisimme autuaan lopun ja pääsisimme taivaaseen.

"Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia aiankaikkisesti. Amen."

Jumala on käskenyt meitä rukoilla Isä meidän -rukous ja luvannut kuulla meitä.
Selitykset tiivistettynä Martti Lutherin Vähästä Katekismuksesta

Jeesuksen kanssa

Pahin päivä Jeesuksen kanssa on parempi kuin paras päivä ilman Jeesusta.

Lopunajan ihmisistä

"Sinun on tiedettävä, että viimeisinä päivinä koittavat vaikeat ajat. Silloin ihmiset rakastavat vain itseään ja rahaa, he ovat rehenteleviä ja pöyhkeitä, he herjaavat ja ovat vanhemmilleen tottelemattomia. He ovat kiittämättömiä, jumalattomia, rakkaudettomia, leppymättömiä, panettelevia, väkivaltaisia ja raakoja, kaiken hyvän vihollisia, petollisia, häikäilemättömiä ja järjettömiä. He rakastavat enemmän nautintoja kuin Jumalaa, he ovat ulkonaisesti hurskaita mutta kieltävät uskon voiman. Karta sellaisia!"
2. Tim. 3:1-5

Aarteen kokoaminen

Raamattu kehoittaa (1. Tim. 6:18-19) keräämään rikkaudeksi hyviä tekoja ja jakamaan anteliaasti omastaan muille. Näin voimme koota aarteen, joka on hyvä perustus tulevaisuutta varten, niin että voimme voittaa omaksemme todellisen elämän.

Harjoita uskoa

"Hylkää jumalattomat ja joutavat tarut. Harjoita itseäsi oikeaan uskoon. Ruumiin harjoittamisesta on vain vähän hyötyä, mutta oikeasta uskosta on hyötyä kaikkeen, sillä siihen liittyy lupaus sekä nykyisestä että tulevasta elämästä."
Tim.4:7-8

Itsekkyys

Yksi suurimmista ongelmistani on itsekkyys. Itsekkyys näkyy kaikessa. Kuitenkin oma itsensä tulisi voida kieltää ja asettaa läheiset ja vieraammatkin ihmiset etualalle. Isä meidän -rukouksessakin pyydetään "meille" eikä "minulle". Viisas se joka oivaltaa asian tärkeyden jo nuorena.

Kirkossa tilaa

Kirkossa messussa oli noin 10 kuulijaa. Kyseessä oli Jumalanpalvelus. Jotakin tuo määrä kertoo meistä.