Elämän peruskysymyksiä

Miksi olen olemassa?
Olen olemassa koska Jumala niin halusi. Olen olemassa hänen armostansa Hänen luomana. Olen olemassa Hänen luomassaan maailmassa. Maailma on myös olemassa, koska Jumala niin halusi ja katsoi hyväksi sen luoda.

Mitä elämässä tulee tavoitella?
Elämässä tulee tavoitella uskoa. Usko tuo rauhan. Uskon tavoittelu on paljon tärkeämpää kuin tavoitella suotuisaa urakehitystä, taloudellista vakautta tai asemaa yleensä yhteiskunnassa.
Kun uskon saa, saa kaiken muunkin, sillä Herra antaa enemmän kuin pyytää.

Mikä on elämäni tehtävä ja tarkoitus?
Elämäni tehtävä ja tarkoitus on uskossa Jumalan tahdon mukaisesti edesauttaa Evankeliumin leviämistä maailman kaikille kansoille.

Miten olen tästä tehtävästä suoriutunut?
Huonosti.

Miksi ihminen kuolee?
Ihminen kuolee, koska hän on syntinen. Syntinen ihminen on kuoleman orja.

Miten syntinen kuoleman orja voi päästä taivaaseen?
Jeesus Kristus on tie taivaaseen. Jeesus lunasti ja sovitti ihmisten synnit (myös meidän nyt elävien) ristillä. Uskomalla häneen, saamme synnit anteeksi. Jumala pelastaa Jeesukseen uskovan, uskossa horjahtelevan ihmisen armosta. Ihminen ei pelastumistaan ansaitse.

Mihin minä uskon?
"Minä uskon Jumalaan, Isään, kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja Pyhään Henkeen, Pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän."

Herran armoa

"Herran armoa on se, että vielä elämme, hänen laupeutensa ei lopu koskaan. Joka aamu Herran armo on uusi, suuri on hänen uskollisuutensa."
Val.3:22-23

Kohottakaamme nyt kätemme

"Tutkikaamme tietämme, tarkastelkaamme tekojamme ja palatkaamme Herran luo.
Kohottakaamme nyt kätemme, kohottakaamme sydämemme taivasta kohti, Jumalan luo."

Val.3:40-41

Paha teko

Uskon, että toiseen ihmiseen kohdistuva paha teko, on paha teko Jumalaa kohtaan.

Kiire peittää silmämme

Kiire pistää laput silmillemme. Emme näe lähimmäisen hätää.

Sana ja rukous pyhittävät

"Kaikki,minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä siitä tarvitse hylätä mitään, kun se otetaan kiittäen vastaan. Jumalan sana ja rukous pyhittävät sen."
1. Tim.4:4-5

Herra ei hylkää

"Näin sanoo Herra:
-Yhtä vähän kuin voidaan mitata taivaan avaruus tai tutkia maan perustukset, yhtä mahdoton minun on hylätä Israelin jälkeläisiä edes kaiken sen jälkeen, mitä he ovat tehneet, sanoo Herra."

Jer.31:37