Minä annan sanani sinun suuhusi

Jumala käyttää Sanan viejänä ketä Hän tahtoo. Siinä ei katsota titteleitä eikä sitä onko nuori vai vanha. Eikä edes sitä katsooko ihminen itse olevansa valmis.

Jeremia oli profeetta Vanhassa Testamentissä. Tässä Jeremian vastaus Jumalan profeettakutsuun ja vuoropuhelua Jumalan kanssa:
"Mutta minä vastasin: 'Voi, Herra, Jumalani, en minä osaa puhua, minä olen niin nuori!' Silloin Herra sanoi: - Älä sano, että olet nuori, vaan mene, minne ikinä sinut lähetän, ja puhu, mitä minä käsken sinun puhua. Älä pelkää ketään, sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi ja suojelen sinua.
Sitten Herra ojensi kätensä, kosketti suutani ja sanoi minulle: - Minä annan sanani sinun suuhusi."

Jer.1:6-9

Kuoleman kohtaamisesta

Joskus ihminen kuolee. Ajattele, että kohtaisit kuoleman rauhallisesti. Ei niin, että kipujen ja sairauden murtamana haluaisit vain päästä johonkin, ihan sama minne, vaan että voisit kohdata kuoleman uskossa siihen, että pian olet Taivaassa ylistämässä ja kiittämässä kaikkivaltiasta Jumalaa. En tiedä onko tämä aina mahdollista. Kun kirjoitin tätä, tunsin kuinka joku eläin liikkuu kaulallani. Huitaisin kädellä pitkäjalkaisen hämähäkin pöydälle ja pinkaisin pystyyn. Onneksi se ei ollut esimerkiksi scorpioni.Tilanteet elämässä voivat tulla yht'äkkiä. Koko elämä voi muuttua silmänräpäyksessä ja ihminen toimii varmaan silloin vaistojensa ja refleksiensä mukaisesti. Silloinkin on hyvä, että on jo valmiiksi hoitanut asiat kuntoon Jumalan kanssa.

Tunnemmeko elämän?

Sanotaan, että kuolema on tuntematon.
Entä elämä? Tunnemmeko elämän paremmin? Kaikki on Jumalan varassa.

Pako

Pako Jumalan luota on pakoa elämästä.

Puhetta Jumalan kanssa

Uskova on jatkuvassa vuorovaikutuksessa Jumalan kanssa. Koko ajan. Jumala puhuu ihmiselle eri tavoin ja oikeasti hyvin selvästi. Ihminen vastaa Jumalalle ajatuksin, sanoin ja teoin. Jumala on läsnä kaikessa. Kun istun tässä junassa, se on vastaukseni Jumalalle. Kun suutun kotona lapselle, se on vastaukseni Jumalalle. Kun kiitän tästä päivästä, se on vastaukseni Jumalalle. Se miten kohtelen muita, on vastaukseni Jumalalle. Ihminen ja Jumala ovat yhteydessä KOKO AJAN. Jumala on puhunut aikojen alusta asti. Jumala on tahtonsa ilmoittanut elävässä Sanassaan.

Kysy tai pyydä Herralta jotakin. Tarkkaa miten Hän vastaa. Hän kyllä kuulee.

Koulun penkillä

Huomaan istuvani koulunpenkillä. Edessä lukujärjestys jossa lukee: Vanha Testamentti, Uusi Testamentti.

Herra, pidä uskoni yksinkertaisena. Herra, anna ristisi näkyä aina edessäni äläkä anna oppikirjojen tekstien sumentaa tai vääristää uskoani, sillä usko Sinuun ei tarvitse edes lukutaitoa. Kiitos ja kunnia Sinulle. Aamen

Jumalan kosketus

Puolisoni on vastaanottanut Jumalan lahjan, uskon Jeesukseen. Jeesus on koskettanut häntä. Rakkaat ihmiset: Olen omin silmini nähnyt tämän ihmeen. Jumala on olemassa täysin varmasti. Kiitos ja kunnia Jumalalle.

Riistää heikoilta

"Voi niitä, jotka vääriä säädöksiä säätävät, jotka katalia päätöksiä tekevät estääkseen heikkoja saamasta oikeutta, riistääkseen kansani köyhiltä lain turvan, anastaakseen leskien varat, ryöstääkseen orpojen perintöosan.
Miten te aiotte selviytyä tilinteon päivästä, kun kaukainen rajuilma ehtii tänne? Kenen luo silloin pakenette apua hakemaan, minne kätkette rikkautenne?"
Jes.10:1-3

Tyhjyydellä ei sijaa

Tyhjyydellä ja tarkoituksettomuudella ei ole sijaa elämässä kun Jeesus tuo rakkauden sydämeen.