Kirkollisveroprosentti

Kysyin seurakunnalta, voiko kirkollisveroprosenttia nostaa. Sitä ei kuulemma voi nostaa, koska se määräytyy kirkkovaltuuston päätöksen mukaan.Jos sitä voisi nostaa, niin luulen, että jotkut sitä todellakin haluaisivat nostaa.

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyöntekijöiden työ on arvokasta työtä. Ajatella, että ihminen antaa omaa aikaansa ja osaamistaan ilmaiseksi vieraan ihmisen hyväksi. Tässä itsekkässä ajassa tuollainen toiminta on kyllä taivaan lahja. Kyse ei ole siitä, että kaivetaan lompakko esille ja selvitään asiasta rahalla niin kuin yleensä asiat hoidetaan. Eikö ole hienoa, että köyhällä on yhtä hyvät edellytykset tehdä auttavaa työtä kuin rikkaalla? Itse asiassa luulen, että jopa paremmat...

Raamattu käden ulottuville

Nykyään on mahtavaa kun Raamattu on käden ulottuvilla. Sieltä voi tarkistaa jos joku uskonasia tai toisen ihmisen puhe uskosta askarruttaa. Aina ei niin ole ollut. Raamattuja, saati kirjoja yleensä, ei ole aina ollut ihmisten kodeissa. Ehkä Raamattuja tulisikin nyt jakaa aktiivisemmin ihmisille.

Voiko toinen olla synnittömämpi kuin toinen?

Nyt kun presidentinvaaleissa on jäljellä kaksi ehdokasta joista toinen on homoseksuaali, on internetiin ilmestynyt aika räikeää tekstiä tästä ehdokkaasta. Raamatun mukaan seksuaaliset homosuhteet ovat kyllä iljetys ja syntiä. Riippumatta siitä mitä esimerkiksi itse asiasta ajattelen, niin näin se on, koska Sanassa niin sanotaan.

Mutta asialla on toinenkin puoli. Voiko kukaan osoittaa synnittömämpää ihmistä kuin joku toinen? Tosiasia on, että kaikki ihmiset ovat syntisiä ja syntisinä matkalla kadotukseen. Kaikki olemme asian suhteen samalla viivalla. Niin seksuaalisessa homosuhteessa elävä kuin homoseksuaalin parjaaja voivat molemmat pelastua, jos he tekevät parannuksen ja uskovat Jeesukseen Kristukseen. Ja sama pätee minuun ja sinuun ja kaikkiin ihmisiin.

Meidät on luotu Jeesusta varten

"Hänen välityksellään luotiin kaikki, kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvä ja näkymätön, valtaistuimet, herruudet, kaikki vallat ja voimat. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häntä varten."
Kol.1:16

Jeesuksen omina

Jeesus on ollut aina olemassa. Koko elämämme voimme olla rukousyhteydessä Häneen. Hän rukoilee koko ajan puolestamme. Hän siunaa meidän elämämme. Ja maallisen taipaleemme päätyttyä olemme ikuisesti taivaassa Hänen luonaan.

Missä välissä tässä pitäisi olla jostakin murheissaan?