Miksi Jeesus ja ristintyö on niin tärkeä?

Johannes Kastaja näki Jeesuksen tulevan tykönsä ja näki tulevaisuuden tapahtuman: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!".

Todellakin, Jeesus, Jumalan Poika (jota Ilmestyskirjassa sanotaan myös teurastetuksi Karitsaksi), kantoi syntimme ruumiissaan ristin puuhun. Ristillä Jeesus sovitti koko maailman synnit. Hän kuoli syntiemme tähden. Kolmantena päivänä Jeesus nousi kuolleista. Hän istuu Isän, Jumalan, oikealla puolella Taivaassa. Jeesus elää. 

Valtava uutinen on se, että ihminen, teoistaan riippumatta, voi ottaa sovituksen sanan vastaan uskon kautta. Ja uskoa syntinsä Jeesuksen ristintyön tähden anteeksi saaduiksi.

Miksi tämä on niin tärkeää? Se on tärkeää siksi, että meillä näin voi olla yhteys Jumalaan ja päästä Taivaaseen. 

Lisäksi uskova saa Pyhän Hengen, joka johdattaa kaikkeen totuuteen. Pyhä Henki kirkastaa Jeesusta.

Ajattele näitä jakeita:

"Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi." (2.Kor.5:21)

"Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia, se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta." (Room.3:21-22)

 "Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti." (1.Kor.2:14)

"Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef.2:8-9) 

Tässä alla on vielä Raamatun paikat alun tekstiin.

Pankaamme luottamuksemme Jeesukseen. Uskotaan Häneen.

Joh.1:29, 1.Piet.2:24, 1.Kor.15:3-4, 1.Joh.2:2, 2.Kor.5:18-21, Ef.3:17, Ilm.5:12, 1.Tim.2:5, Joh.14:6, Joh.3:16, Joh.16:13-14