Janoan Jumalan tahtoa Hänen Sanassaan

”Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat, vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt!
Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy. Niin eivät jumalattomat! Vaan he ovat kuin akanat, joita tuuli ajaa. Sentähden eivät jumalattomat kestä tuomiolla eivätkä syntiset vanhurskasten seurakunnassa. Sillä Herra tuntee vanhurskasten tien, mutta jumalattomain tie hukkuu.” (Ps.1)

Se, että uskova joskus lankeaa, on tosiasia eikä sitä pidä kieltämän. Uskovakin on syntinen. Mutta lohtu on siinä, että uskova Jeesuksessa Kristuksessa ei jää päälistelemään sille harhatielle minne on jostakin syystä ajautunut. Päinvastoin, hän katuvana janoaa Jumalan tahtoa Hänen pyhässä Sanassaan. Hän haluaa, että hänen tahtonsa olisi kaikessa Jumalan tahdon mukainen. Niinpä hän janoaa juurillaan sitä elävää vettä minkä partaalle Jumala on hänet istuttanut. Jumala ruokiii Sanallaan ja sitä on hyvä mutustella yöt ja päivät. Jumalan puhdas Sana myös hoitaa uskovaa  - kaikilla elämän aloilla. Kuinka päinvastaista onkaan jumalattoman ontot kulissit joita hän omin voimin on pystyttänyt. Ne ovat kuin akanoita, roskaa minkä tuuli vie. 

Ihmiset näkivät ja todistivat

Pietari todistaa:
”Ja me olemme kaiken sen todistajat, mitä hän teki juutalaisten maassa ja Jerusalemissa; ja hänet he ripustivat puuhun ja tappoivat.
Hänet Jumala herätti kolmantena päivänä ja antoi hänen ilmestyä,
ei kaikelle kansalle, vaan Jumalan ennen valitsemille todistajille, meille, jotka söimme ja joimme hänen kanssaan sen jälkeen, kuin hän oli kuolleista noussut.
Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.” (Ap.t.10:39-42)

”Sillä me emme seuranneet viekkaasti sommiteltuja taruja tehdessämme teille tiettäväksi Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemusta, vaan me olimme omin silmin nähneet hänen valtasuuruutensa.” (2.Piet.1:16)

Paavali todistaa:
”Sen jälkeen hän näyttäytyi yhtä haavaa enemmälle kuin viidellesadalle veljelle, joista useimmat vielä nytkin ovat elossa, mutta muutamat ovat nukkuneet pois.
Sen jälkeen hän näyttäytyi Jaakobille, sitten kaikille apostoleille.
Mutta kaikkein viimeiseksi hän näyttäytyi minullekin, joka olen ikäänkuin keskensyntynyt.” (1.Kor.15:6-8)

Johannes todistaa:
”Mikä on alusta ollut, minkä olemme kuulleet, minkä omin silmin nähneet, mitä katselimme ja käsin kosketimme, siitä me puhumme: elämän Sanasta-
ja elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille-
minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa.” (1.Joh.1:1-3)

Luukas todistaa:
”Edellisessä kertomuksessani kirjoitin, oi Teofilus, kaikesta, mitä Jeesus alkoi tehdä ja opettaa,
hamaan siihen päivään asti, jona hänet otettiin ylös, sittenkun hän Pyhän Hengen kautta oli antanut käskynsä apostoleille, jotka hän oli valinnut,
ja joille hän myös kärsimisensä jälkeen moninaisten epäämättömien todistusten kautta osoitti elävänsä, ilmestyen heille neljänkymmenen päivän aikana ja puhuen Jumalan valtakunnasta.” (Ap.t.1:1-3)

ks. myös esimerkiksi Luuk.1:1-3, Joh.20:30-31, 1.Piet.5:1, Ap.t.1:9, 2:22, 26:24-28
**
"Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!" (Joh.20:29)