Raamatun viitteitä apokryfikirjoihin

Huomasin, että Raamatussani on joitakin viitteitä apokryfisiin kirjoihin. Kuitenkaan apokryfisiä kirjoja ei löydy Raamatustani (vuoden 1992 käännös) Esimerkiksi ensimmäisen Mooseksen kirjan ensimmäisen luvun lopussa on viittaukset Sir.39:16, Viis.2:23 ja Viis.9:2. Koska nuo viitteet ovat Jumalan Sanassa näkyvissä, niin tietysti minua kiinnostaa mitä ne sisältävät.

Evankelisluterilaisen kirkon sivuilta löytyy käännösehdotuksia apokryfisiin kirjoihin. Siellä on myös maininta, että "Lutheria seuraten luterilaisessa kirkossa Vanhan testamentin apokryfikirjat kuuluvat teksteihin, joita on vain "hyvä ja hyödyllistä lukea", Raamatun ulkopuolella."

Tässä linkki apokryfi-käännösnäytteisiin

Raamattu läpi vuodessa

Jos Raamattua lukee 3 lukua päivässä ja lauantaina 5 lukua, kestää Raamatun läpiluku 1 vuoden.

Punakynän kanssa Raamatun kimpussa

Nuorena vihaisena luin Raamattua punakynän kanssa. Etsin sieltä epäloogisuuksia ja virheitä. Merkitsin Raamatun lehdille kaikkea mitä pidin järjen vastaisena. Ajattelin että viisaus ja oma "älyllisyys" kehittyvät kun ahmii Kafkaa, Dostojevskia, Faulkneria ja muita klassikoita. Ajattelin, että kirkossa käyminen on maailman turhinta puuhaa jne

Olin tietysti eksynyt ja väärässä.

Nyt olen tajunnut, kiitos Herralle, että Raamattu on Jumalan SANAA. Tuntuu kuin se olisi ainoa kirja maailmassa jota ihminen todella tarvitsee. Ja kuinka paljon enemmän, kuinka paljon syvempää, se onkaan kuin Kafkat, Dostojevskit, Hesset ymt!

Kun kävin kirkossa ensimmäisen kerran 20 vuoden harhailuni jälkeen, ihmettelin kuinka vähän siellä on väkeä. Missä kaikki olivat...?

Minun armoni riittää sinulle

"Jotta nämä valtavat ilmestykset eivät tekisi minua ylpeäksi, olen saanut pistävän piikin ruumiiseeni, Saatanan enkelin kurittamaan itseäni, etten ylpistyisi. Olen kolme kertaa pyytänyt Herralta, että pääsisin siitä. Mutta hän on vastannut minulle: 'Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.' Sen tähden ylpeilen mieluimmin heikkoudestani, jotta minuun asettuisi Kristuksen voima."
2.Kor.12:9

Sinun kädessäsi on minun arpani

"Herra, sinä olet minun perintöosani, sinulta saan ruokani ja juomani, sinun kädessäsi on minun arpani"
Ps.16:5

Onko sattumaa?
Kaikki on Jumalan käsissä ja tapahtuu niin kuin Hän haluaa. Jumala antaa päivittäisen leivän. Linnullakin on kaikki mitä se tarvitsee.

Jotakin on tullut meidän ja Jumalan väliin ja se on: epäusko.

Raamatun luvun ihme

Uskon, että voin vastaanottaa Raamatusta suuria totuuksia, vaikkei jakeiden tekstejä olisikaan kirjaimellisesti osoitettu minulle. Jumala puhuu jostakin ikään kuin korkeuksista Sanan kautta. Sanan ei tarvitse tarkoittaa samaa kuin kirjainten muodostamat jonot tekstissä. Sana löytää minut Jumalan ihmeellisellä tavalla vaikka tekstin asiayhteys olisikin joku aivan muu kuin se missä itse olen. Ja tässä mielestäni on juuri Raamatun luvun ihme.

Esimerkiksi Johanneksen ilmestyksessä on seitsemän kirjettä seitsemälle seurakunnalle. Kuitenkin minä saan näistä kirjeistä paljon. Jumalan puhe Sanansa kautta on ihme. Nämä kirjeet patistavat minua liikkeelle. Ne sanovat minulle, että minun tulee pysyä puhtaassa Jumalan Sanassa, että Jumala näkee kaiken. Että tulee ottaa uudestaan kiinni uskoon tulemisen riemusta. Napata siitä ote mitä on jäljellä. Nousta ja jatkaa pelotta matkaa.

Ja kuinka oikeassa Hän on!

Joka kuulee kolkutuksen ja avaa oven...

"Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän."
Joh. Ilm.3:20

Paikallaan tallaamista

Jotenkin Joh.Ilm.2:5 puhuttelee, jos elämässä tuntuu, että polkee paikoillaan:

"Muista siis, mistä olet langennut, käänny ja palaa tekemään ensi ajan tekoja. Ellet tee parannusta, minä tulen luoksesi ja siirrän lamppusi paikaltaan.

Kuvia vaatteissa

Miksiköhän pienten lasten paidoissakin näkee kuvia sarvipäisistä, punasilmäisistä paholaisista? Ei sellaisia tehtäisi ellei ihmiset niitä ostaisi. Jotain niissä täytyy olla mikä viehättää. Onko se sitä kun pieni lapsi särkee helposti kaikkea ja sotkee - ikään kuin tuhoaa? Vaikka oikeasti hän vain rakentaa maailmankuvaansa.

Jumalasta syntynyt

"Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on syntynyt Jumalasta, ja jokainen, joka rakastaa isää, rakastaa myös hänen lastaan. Siitä me tiedämme rakastavamme Jumalan lapsia, että rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjään."
1. Joh.5:1-2

Sinun tahtosi tielle

"Sinun tahtosi tielle, Herra,
me ikävöimme,
me kaipaamme sinua,
me toistamme nimeäsi.
Sinua minun sieluni yöllä janoaa,
sinua minun henkeni etsii..."

Jes.26:8-9