5.Moos.2

"Mitä me siis tähän sanomme? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?" (Room.8:31).

Jumalan oma on turvassa. Hänen ei tarvitse pelätä, sillä kaikki on Jumalan kontrollissa. Jumalan suurten tekojen edessä vastustaja vapisee. "Tästä päivästä alkaen minä saatan kauhuun ja pelkoon sinun edessäsi kansat kaiken taivaan alla, niin että, kun ne kuulevat sinusta kerrottavan, ne pelkäävät ja vapisevat sinun edessäsi.'" (jae 25). Mitkään suojamuurit eivät ole liian korkeat, kun Jumala on päättänyt antaa voiton. Tämä pätee myös kaikkiin mielen sisäisiin linnoituksiin ja esteisiin. Jumala on yli kaiken ja kaikkien. Hänessä on voitto.

5.Moos.1

"Mutta te ette tahtoneet mennä sinne, vaan niskoittelitte Herran, teidän Jumalanne, käskyä vastaan." (jae 26). "Mutta sittenkään te ette uskoneet Herraan, teidän Jumalaanne," (jae 32). "ja minä puhuin teille, mutta te ette kuulleet, vaan niskoittelitte Herran käskyä vastaan ja lähditte ylimielisesti vuoristoon." (jae 43).

Kuinka Jumala, joka käy edellä ja taistelee puolesta, voi kohdata napinaa ja niskottelua itseään kohtaan! Kuinka ihminen, jota Jumala kantaa sylissä, voi olla uskomatta Häneen! 

Napisemisesta ja niskoittelusta Herraa kohtaan ei seuraa mitään hyvää. Mitä voi uskova muuta, kuin päivittäin kääntyä Herransa puoleen ja todeta ristiriitainen tilanne: olen syntinen napisija. Ja silti, kerta toisensa jälkeen, hän voi luottaa ansaitsemattomaan armoon Jeesuksen verihaavojen kautta. Armo on suorastaan järjetöntä. Kuka voi sen syvyyttä ymmärtää?

4.Moos.36

"ja he asettuivat Mooseksen ja pappi Eleasarin ja päämiesten ja kaiken kansan eteen ilmestysmajan ovelle ja sanoivat: 'Meidän isämme kuoli erämaassa, mutta hän ei ollut siinä joukossa, joka kävi kapinoimaan Herraa vastaan, Koorahin joukossa, vaan hän kuoli oman syntinsä tähden, eikä hänellä ollut poikia. Miksi häviäisi nyt meidän isämme nimi hänen sukunsa keskuudesta sentähden, että hänellä ei ollut poikaa? Anna meille perintöosuus isämme veljien keskuudessa.'" (4.Moos.27:2-4). 

Mahla, Tirsa, Hogla, Milka ja Nooga olivat rohkeita naisia, kun he uskalsivat selkä suorana lähestyä esivaltaa ja sanoa asiansa minkä he kokivat tärkeäksi.  Vieläpä itse Jumala oli samaa mieltä heidän kanssaan: "Selofhadin tyttäret puhuvat oikein-" (4.Moos.27:7). Luvussa 36 Herra sääti, että heidän tuli mennä vaimoiksi isänsä sukukunnan sukuun, ettei perintöosa siirtyisi sukukunnalta toiselle.

Raamatussa annetaan painoarvoa kaiken ikäisten naisten ja miesten sanomisille. Sillä esimerkiksi että on nuori, ei ole vähättelevä merkitys. "Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa. vanhusten ja nuorten sanomisille." (1.Tim.4:12).  

4.Moos.35

 "Ja Herra puhui Moosekselle sanoen: 'Puhu israelilaisille ja sano heille: Kun te olette menneet Jordanin yli Kanaanin maahan, niin valitkaa itsellenne kaupunkeja turvakaupungeiksenne. Niihin paetkoon tappaja, joka tapaturmaisesti on jonkun surmannut. Ja nämä kaupungit olkoot teillä turvapaikkoina verenkostajalta, niin ettei tappajan tarvitse kuolla, ennenkuin hän on ollut seurakunnan tuomittavana." (4.Moos.35:9-12). Vahingossa ilman vihaa toiselta hengen riistäneen tuli asua turvakaupungissa ylimmäisen papin kuolemaan asti (jakeet 22-25); Jos hän lähti sieltä ennen aikojaan, verenkostaja sai hänet tappaa (jakeet 26 ja 27).

Yllä olevat jakeet kääntävät ajatuksemme rakkaan Jeesuksen sovitustyöhön Golgatan ristillä. Jeesuksen ristin työn tähden myös tahallaan toisen tappanut voi saada armon ja anteeksiannon. Jos murhaaja tai tappaja sydämestään kääntyy Jeesuksen puoleen ja uskoo, että Jeesus on kuollut ristillä hänen syntiensä tähden, hän pelastuu. Siinä hetkessä Jumala itse siirtää syntisen ihmisen pimeyden valtakunnasta rakkaan Poikansa Jeesuksen Kristuksen hallintavaltaan - ja uusi elämä uutena luomuksena voi alkaa (ks. Kol.1:13-14, 3:3)  "Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat." (Room.8:1).