Pyhän Hengen lahjoista

"Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi. Yhden ja saman Hengen voimasta toinen saa kyvyn jakaa viisautta, toinen kyvyn jakaa tietoa, toiselle sama Henki suo uskon voiman, toiselle parantamisen lahjan, joku saa voiman tehdä ihmeitä, joku profetoimisen lahjan, joku kyvyn erottaa eri henget toisistaan, joku kielillä puhumisen lahjan, joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta. Kaiken tämän saa aikaan yksi ja sama Henki, joka jakaa kullekin omat lahjansa niin kuin tahtoo."
1 Kor.12:7-11

Yksi on Herra

"Pyrkikää rauhan sitein säilyttämään Hengen luoma ykseys. On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi. Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste! Yksi on Jumala, kaikkien Isä! Hän hallitsee kaikkea, vaikuttaa kaikessa ja on kaikessa."
Ef.4:3-6

Elävä sydän kivisydämen tilalle

"Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen."
Hes.36:26

Elävän veden virrat

"Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: 'Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, 'hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat', niin kuin kirjoituksissa sanotaan.'"
Joh.7:37-38

Uskova saa Pyhän Hengen

"Pietari vastasi: 'Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen. Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsianne, ja myös kaikkia niitä, jotka ovat etäällä - keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.'"
Ap.t.2:38-39

Pitäkäämme huolta toinen toisestamme

"Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin."
Hebr.10:24

Vapaa

Olen rukouksessa antanut elämäni Jeesukselle. Jumala Sanansa mukaan kuulee rukoukset. Hän myös tekee mitä Hän tahtoo. Minä olen vapaa. Tapahtuu Hänen tahtonsa. Ja Hänen tahtonsa on aina oikein ja paras.
Kunpa vain osaisin elää Hänen tahtonsa mukaisesti!!

Pietari pohjalta ylös

"Silloin Jeesus sanoi heille:'Tänä yönä te kaikki luovutte minusta, sillä on kirjoitettu: 'Minä lyön paimenen maahan, ja lauman lampaat joutuvat hajalle.''"
Matt.26:31

"Pietari sanoi: 'Vaikka minun pitäisi kuolla kanssasi, minä en ikinä sinua kiellä.' Samaa vakuuttivat muutkin opetuslapset"
Matt.26:35

Kuitenkin Pietari kielsi Jeesuksen kolmesti.
"Silloin Pietari alkoi sadatella ja vannoi: 'Minä en tunne sitä miestä.' -"
Matt. 26:74

Voi vain kuvitella Pietarin tuntoja sanojensa jälkeen. Hän todellakin oli pohjalla. Kuolemansa jälkeen Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen. Hän osoitti ylitsevuotavaa rakkautta ja anteeksiantoa Pietaria kohtaan. Jeesus käski Pietaria kaitsemaan ja ruokkimaan laumaansa.

"Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: 'Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?' 'Rakastan, Herra', Pietari vastasi, 'sinä tiedät, että olet minulle rakas.' Jeesus sanoi: 'Ruoki minun karitsoitani.' Sitten hän kysyi toistamiseen: 'Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?' 'Rakastan, Herra', Pietari vastasi, 'sinä tiedät, että olet minulle rakas.' Jeesus sanoi: 'Kaitse minun lampaitani.' Vielä kolmannen kerran Jeesus kysyi: 'Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas?' Pietari tuli surulliseksi siitä, että Jeesus kolmannen kerran kysyi häneltä: 'Olenko minä sinulle rakas?', ja hän vastasi: 'Herra, sinä tiedät kaiken. Sinä tiedät, että olet minulle rakas.' Jeesus sanoi: 'Ruoki minun lampaitani.'"
Joh.21:15-17

Tuo rakkaus ja anteeksianto oli varmasti Pietarille se pelastusrengas mistä hän ei ikinä päästäisi irti. Ja niin Pietari täytti tehtävänsä.

Seura tekee kaltaisekseen

Kun rukoillaan niin siinä ollaan yhteydessä Jumalan kanssa. Silloin ihminen ei tee pahaa. Myös sanotaan että seura tekee kaltaisekseen...

Ydinasia

"Jeesus vaelsi eteenpäin opetuslastensa kanssa ja tuli erääseen kylään. Siellä muuan nainen, jonka nimi oli Martta, otti hänet vieraakseen. Martalla oli sisar, Maria. Tämä asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettaan. Martalla oli kädet täynnä työtä vieraita palvellessaan, ja siksi hän tuli sanomaan: 'Herra, etkö lainkaan välitä siitä, että sisareni jättää kaikki työt minun tehtäväkseni? Sano hänelle, että hän auttaisi minua.' Mutta Herra vastasi: 'Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois."
Luuk.10:38-42

Jeesus on läsnä. Kuunnellaan Häntä. Ei säädetä mitään toisarvoista.

Muutama arjen ihme

Heräsin aamulla väsyneenä ja rintaakin oli ahdistavinaan. Ajattelin, että pitäisi alkaa taas vähän lenkkeilemään. Mutta koska? Ei oikein ehtisi. Sitten poika aikoi katsoa lastenohjelmaa mutta televisiosta ei jostain syystä tullutkaan vielä ohjelmaa. Ahaa. Kelloja siirrettiin edellisenä yönä taakse päin. Nyt siis onkin tunti enemmän aikaa - lähteä lenkille.

Asia tuntui hankalalta. Kun sitä alkoi ajattelemaan, niin mieleen tuli pelkkiä hankaluuksia jotka olivat asian onnistumista vastaan. Näytti että joka tapauksessa ongelmia tulee meni asia miten tahansa. Ajattelin kuitenkin, että annan asian Jumalalle, enkä pohdi onnistumista tai epäonnistumista mitenkään. Ja kävikin niin, että tapahtui sellainen käänne asiassa mitä en ollut osannut ajatella lainkaan. Koko asian alkuasetelma muuttui täysin. Ja itse asia olikin sitten täysin ongelmaton.

Olin apteekissa, eikä myyjä suostunut minulle myymään digitaalista kuumemittaria, joka mittaa kuumeen hetkessä. Myyjä sanoi mm. että mitä järkeä on maksaa 50 euroa kuumemittarista jos vauvalla on kuumetta muutamia kertoja vuodessa. Asetelma apteekissa oli varsin outo. En ostanut kuumemittaria. En ole vieläkään ymmärtänyt, miksi en olisi saanut ostaa kuumemittaria. Ajattelen, että se oli Herran tahto, että en kuumemittaria osta. Ja hyvä niin.

Lähdin pyörällä määränpäähäni ajoissa, koska en halunnut, että tulee kiire. Tapasin matkalla iäkkään naisen joka oli pulassa. Jos olisin lähtenyt viime tipassa, en olisi ensinnäkään kohdannut tuota naista enkä olisi ehkä tajunnut kiireessä pysähtyä auttamaan. Nainen kertoi olevansa paikkakunnalla kristillisen asian vuoksi.

Jonkun mielestä nämä kaikki ovat vain sattumia. Minun elämässäni ei kuitenkaan ole sattumia.