Kristuksen kosketus

Ihmisessä voi loistaa niin suuri Kristuksen valo, että ihminen nousee aivan uudelle tasolle elämässään ja ympäröivässä maailmassa. Tällöin kaikki esteet mitkä ennen olivat ylivoimaisia, katoavat. Ihmisen aikaisemmat tekemiset menettävät merkityksensä ja näkyvät nyt oikeassa mittasuhteessaan mitättömiltä ja turhilta. Riemun täyttävä valtava Kristuksesta lähtevä vetovoima Hänen yhteyteensä saa ihmisen haukkomaan henkeään. Ihminen ajautuu ponnistelematta tilanteisiin missä hänen armolahjojaan tarvitaan. Ja valtavia ihmeitä Kristuksen voimassa tapahtuu.

Minä uskon, että tällaista tapahtuu. Herra on meissä läsnä ja voi armossaan antaa meille valtavan muurit ylittävän palon ja voiman.

Anteeksianto

"...Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin."
Kol.3:13

Jotta menestyisit ja eläisit kauan

"'Kunnioita isääsi ja äitiäsi' on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: 'jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä.'"
Ef.6:2-3

Elämän sanoja

Nöyryys, lempeys, kärsivällisyys, rakkaus ja rauha.
Taivaan Isä. Kunpa sydämemme täyttyisi näillä asioilla. Sinun tahtosi mukaan. Aamen.

Elämän pisara

Jos usko on horjuva, liha ottaa helposti vallan. Jos usko on vahva, liha ei mahda hengelle mitään. Tulee pyrkiä vahvaan uskoon, rukoilla uskonvahvistusta ja elää Hengen johdatuksessa.

Jos on paljon vaihtoehtoja ja yksi niistä on hengellinen, tarttukaamme siihen. Sillä vaikka tuo vaihtoehto siinä tilanteessa tuntuisikin pieneltä, voi sitä kautta aueta rikkauksia mistä emme ikinä voineet edes kuvitella. Sillä ihmisjärki ei voi ymmärtää sitä suunnatonta rakkautta ja voimaa mitä pieni elämänpisara voi antaa.

Jumalan kiusaaminen

Ihminen on syntinen. Hän ei pysty noudattamaan Jumalan antamaa 10 käskyä. Jeesus vapahtajana vielä ikään kuin tiukensi käskyjä sanoen mm., että jo se että mielessään himoitsee ihmistä, on jo aviorikos.

Uskomalla Jeesukseen, ihminen saa syntinsä anteeksi. Ei kuitenkaan voi ajatella, että syntiä voi tehdä, koska Jeesus antaa synnit anteeksi. Se olisi mielestäni Jumalan kiusaamista. Käskyjä tulee kaikin voimin yrittää noudattaa ja kun sortuu, tulee katuvana pyytää Jumalalta armahdusta.

"Paholainen vei Jeesuksen Jerusalemiin, asetti hänet temppelimuurin harjalle ja sanoi: 'Jos kerran olet Jumalan Poika, niin heittäydy tästä alas. Onhan kirjoitettu:'Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua. He kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.' Jeesus vastasi:'On myös sanottu: Älä kiusaa Herraa, Jumalaasi'"
Luuk.4:9-12

Pahat henget

Kristinusko ei kehoita puolustautumaan pahoilta hengiltä. Siihen ei ole tarvetta. Uskova on voittaja, jota pahat henget pelkäävät ja väistävät. Ristissä on voima ja pelastus.

Syntivelat

"Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan, vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet. Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen."
Jes.53:4-6

Näin siis kirjoitettiin Vanhassa Testamentissa Jeesuksesta ennen kuin Hän oli syntynyt ihmisenä maailmaan.