Raamatun punainen lanka

"Ja hän alkoi Mooseksesta ja kaikista profeetoista ja selitti heille, mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu." (Luuk.24:27).

"Sittenkuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta, on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut" (Hebr.1:1-2)

Jumala on ilmoittanut itsestään Raamatussa "pala palalta" eri tavoin, eri henkilöiden kautta eri aikakausina. Onkin tärkeää tuntea Raamatun kokonasilmoitus ja nähdä siinä ns. punainen lanka. Tuo punainen lanka on Jeesus Kristus, Pelastaja. Itse asiassa Pyhä Henki kirkastaa Jeesusta kaikkialla Raamatussa ensimmäisestä Sanasta viimeiseen: "Sillä Hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on -" (Kol.1:16)


Lihasvoimaa suurempi voima

"Ja Daavid kiitti Herraa koko seurakunnan läsnäollessa; Daavid sanoi: "Ole kiitetty, Herra, meidän isämme Israelin Jumala, iankaikkisesta iankaikkiseen. Sinun, Herra, on suuruus ja väkevyys ja loisto ja kunnia ja kirkkaus, sillä sinun on kaikki taivaassa ja maan päällä. Sinun, Herra, on valtakunta, ja sinä olet korotettu kaiken pääksi. Rikkaus ja kunnia tulevat sinulta, sinä hallitset kaikki, ja sinun kädessäsi on voima ja väkevyys. Sinun vallassasi on tehdä mikä tahansa suureksi ja väkeväksi. Me siis kiitämme sinua, meidän Jumalaamme; me ylistämme sinun ihanaa nimeäsi." (1.Aik.29:10-13)

Jumalan on valta tehdä mikä tahansa suureksi ja väkeväksi. Hän antaa myös voiman. Kyse ei ole lihasvoimasta vaan suuremmasta voimasta. (ks. esim. 2.Kor.10:4). Vahvistuminen tapahtuu Jumalan Hengen kautta. Siksi on hyvä rukoilla Jumalaa.

"Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin." (Jes. 40:29)

Todellinen avunantaja

"Eikö tämä ole paasto, johon minä mielistyn: että avaatte vääryyden siteet, irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte sorretut vapaiksi, että särjette kaikki ikeet? Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja viet kurjat kulkijat huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat hänet etkä kätkeydy siltä, joka on omaa lihaasi? Silloin sinun valkeutesi puhkeaa esiin niinkuin aamurusko, ja haavasi kasvavat nopeasti umpeen; sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi, ja Jumalan kunnia seuraa suojanasi." (Jes.58:6-7)

Vapahtaja poistaa jumalattomuuden köydet. Vapahtaja on Jeesus Kristus. On oikein ja hyvin antaa ruokaa tarvitsevalle, majapaikka vaeltajalle, vaatettaa kylmissään hytisijä ja huolehtia lähimmäisistä. Mutta Jeesus on se joka avaa, irrottaa, päästää ja särkee orjuuttavat ikeet. Autamme kaikin tavoin ja todellakin: kerromme Vapahtajasta. Olemme tienkorjaajia (58:12). Emme halua, että poloinen lähimmäinen jatkaa vaellustaan majapaikastamme kahleissaan kulkien rikkonaista kivistä tietä vaan että hän voi kulkea vapaina kahleistaan pitkin elämän tietä. Se edellyttää, että olemme osoittaneet lähimmäiselle oikean tien ja todellisen Vapahtajan.