Mutta minä uskon näin...

Ihmiselle ei tapahdu kuoleman jälkeen niin kuin hän toivoo tai uskoo, vaan niin kuin Jumala Sanassaan Sanoo. Jumala on ilmaissut tahtonsa Raamatussa. Jos siis sinun kuvitelmasi kuoleman jälkeisistä asioista ovat eri kuin Jumalan, sinun kuvitelmasi eivät toteudu. Sielunvihollinen tarjoaa valheita, jotta emme panisi luottamustamme Jumalaan ja Hänen Sanaansa vaan epäilisimme sitä. Perkele sanoi paratiisissa käärmeenä: ”Onko Jumala todellakin sanonut?” (1.Moos.3:1, Ilm.20:2) 

Koska Jumalan tahto tulee ilmi Raamatusta, on selvää, että vihollinen haluaa pitää meidät mahdollisimman kaukana muuttumattomasta, ikuisesta Jumalan Sanasta. Siksi Raamatun siteeraamistakin halutaan kriminalisoida. Se ei kuitenkaan auta, sillä niinkuin historiakin osoittaa: Jumalan Sanan voittokulkua ei pysäytä vainot eikä Raamatun hallussapidon laittomuus eikä mikään inhimillinen toiminta.

Ramattu puhuu iankaikkisesta pelastuksesta

 Ramattu puhuu iankaikkisesta pelastuksesta

"Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." (Joh.14:6)

"Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus," (1.Tim.2:5)

"Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef.2:8-9)

opetus ja sovellus: Ihminen pelastuu ja pääsee taivaaseen armosta uskon kautta Jeesukseen. Hyvä sanoma Jeesuksesta tulee ottaa vastaan (ks. 1.Kor.15:1-4; 2.Kor.5:19-21; 2.kor 6:1, Ef.1:13, Joh.1:12). Kaikki eivät pelastu eivätkä pääse taivaaseen.


Raamattu puhuu iankaikkisesta elämästä ja kuolemasta

 Raamattu puhuu iankaikkisesta elämästä ja kuolemasta

"Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut." (Joh.6:47)

"ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt." Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet". Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi."" (Ilm.21:4-6)

 "Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen." (Ilm.20:15)

opetus ja sovellus: Jumala on laittanut iankaikkisuuden ihmisen sydämeen (Saarn.3:11). Jokainen viettää iankaikkisuuden fyysisen kuolemansa jälkeen joko taivaan onnessa tai tulijärven kärsimyksessä. Moni uskoo nykyään jälleensyntymiseen esimerkiksi eläimeksi. Raamatun mukaan jälleensyntymistä esimerkiksi eläimeksi ei tapahdu.

Raamattu puhuu miehestä ja naisesta

Raamattu sanoo sukupuolista.

"Hän vastasi ja sanoi: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa 'loi heidät mieheksi ja naiseksi'" (Matt.19:4).

"Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet"." (1.Moos.1:27-28)

"Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi." (1.Moos.2:24)

Opetus ja sovellus: Sukupuolia on kaksi. Jumala on luonut ihmisen joko mieheksi tai naiseksi. Kukaan ei ole syntynyt väärään sukupuoleen.