Rukouksen voimasta

Mm. alla oleviin Raamatun kohtiin vedoten ja Jeesukseen uskoen uskon, että Jumalan tahdon mukainen rukouspyyntö toimii varmasti. Rukouksessa on voimaa ja se saa ihmeitä aikaan. Itse en saa yhtään mitään aikaan, koska olen syntinen ihminen. Mutta Jumala saa. Jumala kuulee minunkin rukoukseni. Jos Jumala tahtoo toteuttaa rukoukseni pyynnön, niin tietysti Hän sen tekee, ehkei samalla sekunnilla mutta silloin kun Hän katsoo sen parhaaksi.

"Me saamme rohkeasti lähestyä Jumalaa uskoen, että hän kuulee meitä, mitä sitten pyydämmekin hänen tahtonsa mukaisesti. Ja kun tiedämme hänen kuulevan kaikki pyyntömme, tiedämme myös, että saamme sen mitä häneltä pyydämme."
1.Joh.5:14-15

"Jeesus vastasi: 'Totisesti: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, te ette ainoastaan tekisi tätä viikunapuulle, vaan te voisitte sanoa tälle vuorellekin: 'Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen', ja niin tapahtuisi. Mitä tahansa te uskossa rukoillen pyydätte, sen te saatte.'"
Matt.21:21-22

"Tunnustakaa siis syntinne toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, jotta parantuisitte. Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan."
Jaak.5:16

Mutta olenko minä vanhurskas?
" - Jumala on katsova vanhurskaiksi meidätkin, kun uskomme häneen, joka on herättänyt kuolleista Herramme Jeesuksen. Jumala antoi Kristuksen kuolla meidän rikkomustemme tähden ja herätti hänet kuolleista meidän vanhurskauttamisemme tähden. Kun nyt Jumala on tehnyt meidät, jotka uskomme, vanhurskaiksi, meillä on Herramme Jeesuksen Kristuksen ansiosta rauha Jumalan kanssa."
Room.4:24-5:1

"Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää? Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät."
Matt.7:7-11

Minä kiitän sinua

"Herra, minä kiitän sinua ikuisesti siitä mitä olet tehnyt. Minä luotan sinun nimeesi, sillä sinä olet hyvä omiasi kohtaan."
Ps.52:9

Tarttua tilaisuuteen tässä ja nyt

Kun on kävelyllä ulkona, niin ei ole tavatonta, että vastaan tulee ihmisiä :) Joskus jostakin tulee mieleen ajatus, että tulisi sanoa juuri jollekin tietylle ihmiselle rohkaisevat sanat, esimerkiksi että 'Jeesus rakastaa sinua'. Tai sitä istuu junassa, ja olisi loistava tilaisuus keskustella hengellisistä aiheista. Ja kuitenkin... Ja kuitenkin sitä kävelee vastaantulijoiden ohitse. Ja kuitenkin junassa suu on tiukasti kiinni ja katse ikkunaan luotuna. Vaikka sitä tietää mitä mahdollisuuksia voisi aueta, jos rohkeasti heittäytyisi näihin tilanteisiin ja eläisi johdatuksessa. Kuinka paljon voisi yhden päivän aikana elää todeksi...

Mistä nämä yht'äkkiset ajatukset tuntemattomien rohkaisemiseksi 'tässä ja nyt' tulevat? Eikö ne tule Jumalalta? Jälkeen päin pyydän, että anna Herra uusia mahdollisuuksia. Ja uusia mahdollisuuksia tulee: avun tarvitsija, surullinen matkaaja, eksynyt, kuuntelijaa kaipaava, asunnoton,... Niitä tulee koko ajan joka paikassa. Ja lopulta opin läksyni. Kiitos siitä.

Ei niin vaikeatajuista

Jos maahan kylvää perunan, niin siitä saattaa syntyä perunoita. Jos maahan laittaa tammenterhon niin siitä saattaa hyvinkin kasvaa tammi. Jos ihmiseen kylvää rakkautta, niin yllätys yllätys, siitä saattaa syntyä lisää rakkautta.


Ihminen muovaa Jumalaa

Kun hengen mies puhuu helvetistä, saatanasta tai lopun ajoista, monet kristityt kaikkoavat. Puheet Jeesuksen loputtomasta rakkaudesta, Jumalan armosta ja anteeksiannosta kyllä otetaan vastaan, mutta sitä että joku oikeasti joutuisi helvettiin, pidetään sopimattomana,  jopa loukkaavana. Näin ihminen muovaa Jumalaa haluamakseen, vaikka oikeasti Jumala on se joka muovaa ja luo.