Alkuseurakunnasta

"...Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat leipää ja rukoilivat."
Apost.2:42

"Uskovat pysyttelivät yhdessä, ja kaikki oli heille yhteistä. He myivät talonsa ja tavaransa, ja rahoista jaettiin kaikille sen mukaan kuin kukin tarvitsi. Joka päivä he uskollisesti kokoontuivat temppeliin ja kodeissaan he yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin ja vilpittömin mielin. He ylistivät Jumalaa ja olivat koko kansan suosiossa, ja päivä päivältä Herra liitti heidän joukkoonsa niitä jotka pelastuivat."
Apost.2:44-47

Kristittyjä on maailmassa yli 2 miljardia. Mutta kuinka moni meistä ON uskossa?

Pienestä kiinni

Kuinka pienestä kaikki on kiinni! Olet heikkona ja saatana iskee kiusauksella. Sorrut. Tuntuu kuin elämä romahtaisi ja vajoaisit kuoleman pimeyteen. Pahin painajainen, yhden erehdyksen tähden. Edessä lopullinen kadotus.
Ja kuitenkin - jotenkin käsittämättömästi Jumala näkee sinut ahdistuksesi keskellä. Hän armahtaa sinut ja nostaa takaisin elämään. Ja sinulla on taas kaikki hyvin, ja vielä paremmin kuin ennen koska huomaatkin eläväsi kuoleman sijasta. Riemu täyttää sisimpäsi.
Uskon, että tässä ollaan kristinuskon ytimessä.

Saarnaajan lopputulos

"Tässä on lopputulos kaikesta, mitä nyt on kuultu:
pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä.
Tämä koskee jokaista ihmistä."

Saarn.12:13

Henki palaa Jumalan luo

"Tomu palaa maahan, josta se on tullut.
Henki palaa Jumalan luo, joka on sen antanut."

Saarn.12:7

Sielua ei voi vangita

Miten kidutettu vanki voi tyrmässä laulaa ylistysvirsiä ja pitää kahleitaan soittimina ja rukoilla kiduttajiensa puolesta?

Kääntyminen

Kääntymisessä kohdallani on ollut kyse siitä, että elämäni kurssi suuntautui kohti Jumalaa aikaisemman päämäärättömyyden sijasta. Elämäni laivan kokka on kohti tuota päämäärää. Alus kyllä mutkittelee ja välillä natisee liitoksistaan, mutta etenee kuitenkin.