Itsensä levittely soiaalisessa mediassa

Nykyään sosiaalisessa mediassa jotkut ihmiset laittavat itsestään vähäpukeisia seksistisiä kuvia näytille. Heidän tarkoitusperänsä saattavat olla hyvin erilaisia. Jotkut saattavat vilpittömästi esitellä sosiaalisen median seinillä trimmattuja vartaloitaan, jotkut etsivät tylsyyteensä jännitystä mutta jotkut tarkoituksella haluavat sytyttää halua ja himoa itseänsä kohtaan. Monet kuvat ovat varmasti päätyneet seinille kuvassa olijoiden tahtomatta tai edes tietämättä.

Luin Hes.23:11-21. Jotenkin tämä sopii sovellettuna yksilötasolle tähän päiväämme. On hyvä miettiä niitä tarkoitusperiä ja mahdollisia seurauksia mitä nämä seinien kuvat saattavat aiheuttaa kuvissa olijoille ja kuvien katsojille. Mitä siinä haetaan? Ollaanko siinä Oholiban tiellä?

”Mutta hänen sisarensa Oholiba, vaikka näki tämän, oli himossaan vielä häntäkin riettaampi ja oli haureudessaan vielä riettaampi, kuin hänen sisarensa oli ollut haureudessaan.
Hän himoitsi Assurin poikia, jotka olivat käskynhaltijoita, päämiehiä, naapureita, pulskasti puettuja, ratsumiehiä, hevosen selässä ajajia, komeita nuorukaisia kaikki.
Silloin minä näin, että hän saastutti itsensä: sama oli tie kumpaisellakin.
Mutta hän meni vielä pitemmälle haureudessaan; kun hän näki seinään piirrettyjä miehiä, kaldealaisten kuvia, punavärillä piirrettyjä,
vyö vyötettynä kupeille, päässä muhkea päähine, sankarien näköisiä kaikki, Baabelin poikain muotoisia, joiden synnyinmaa on Kaldea,
niin hän silmän näkemältä sai himon heihin ja lähetti lähettiläitä heidän luoksensa Kaldeaan.
Niin Baabelin pojat tulivat ja makasivat hänen kanssaan hekumassa ja saastuttivat hänet haureudellaan, niin että hän saastui heistä. Sitten hänen sielunsa vieraantui heistä.
Mutta kun hän paljasti haureutensa ja paljasti häpynsä, niin minun sieluni vieraantui hänestä, niinkuin minun sieluni oli vieraantunut hänen sisarestansa.
Mutta hän yhä enensi haureuttaan, kun muisti nuoruutensa päivät, jolloin oli haureutta harjoittanut Egyptin maassa.
Ja hän sai himon heidän hekumoitsijoihinsa, joilla on jäsen kuin aaseilla ja vuoto kuin orheilla.
Ja sinä etsit nuoruutesi iljettävyyttä, jolloin egyptiläiset puristelivat nisiäsi nuorekkaiden rintojesi tähden. ” (Hes.23:11-21)

Mikä oli Oholiban kohtalo? Sen voi jokainen lukea.