Kiusauksista

Ei uskossa olo ole joka päiväistä ruusuilla tanssimista. Se on myös jatkuvaa taistelua kiusauksia vastaan. Kiusaukset voivat uskoon tulon jälkeen jopa voimistua. Kuitenkaan sellaista kiusausta ei ole, jota ei voisi voittaa Jumalan avulla.

Ihminen on pieni ja edessä oleva kiusaus voi näyttää jättiläiseltä. Jos kiusaukseen sortuu, tulee se takaisin. Ainoa ratkaisu on toistuva vahva turvautuminen Jumalaan.

Uskova ja ei uskova naimisissa

"Mies, joka ei usko, on uskovan vaimonsa pyhittämä, ja vaimo, joka ei usko, on uskovan miehensä pyhittämä. Muutenhan teidän lapsenne olisivat epäpuhtaita; nyt he kuitenkin ovat pyhiä."
1. kor.7:14

"Ja mistä tiedät, vaimo, voitko pelastaa miehesi? Tai mies, mistä tiedät, voitko pelastaa vaimosi?"
1. kor.7:16

Hulluutta

"Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta, sillä se on hänen mielestään hulluutta. Hän ei pysty tajuamaan sitä, koska sitä on tutkittava Hengen avulla."
1. kor.2:14

Ylpeilystä

"Mikä maailmassa on hulluutta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailmassa on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen häpeään sen mikä on voimakasta. Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen tyhjäksi sen, mikä on jotakin. Näin ei yksikään lhminen voi ylpeillä Jumalan edessä."
1. kor:27-29

Viinipuu

"Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään."
Joh. 15:5

Jumalan vaikutus muissa

Kun näen Jumalan vaikutuksen muissa ihmisissä, olen oikeassa paikassa - jotenkin lähellä Jumalaa.

Kukaan ei ole täydellinen

Ei kukaan ihminen voi noudattaa elämänsä ajan 10 käskyä. Kukaan ei siihen pysty. Onneksi ihmisten ei tarvitse olla täydellisiä. Jokainen avoin sydän Jeesukselle kelpaa riippumatta teoista mitä elämänsä aikana on tehnyt. Apostoleista esimerkiksi Paavali vainosi kristittyjä kunnes Herra ilmestyi hänelle. Ja mitä Paavali sai aikaan: Kahlittuna tyrmässä hän kirjoitti ylistyksiä Jeesuksesta joita voimme sitten lukea Raamatun sivuilta.