Paluu takaisin Raamattuun

Raamatun Uudessa testamentissa ei ole yhden yhtäkään naispastoria. Ei yhden yhtäkään seurakunnallista naisen virkaan asettamista. Ei yhden yhtäkään. Mutta mitä ihmettä? Eikö siinä ja siinä seurakunnassa ole naispastori? Mitä sinä oikein puhut? Eikö niissä seurakunnissa pidetä Raamattua Jumalan Sanana? Ja eikö Foibe, Priscilla, Junia ymt nyt sel-väs-ti ole johtajia Uudessa testamentissa? Eivät ole.

Ajattelen, että kyse on perinteestä. Tässä on vaakaviiva. Siinä on pisteenä naisasia Vanhassa testamentissa. Sitten siinä on toinen piste, naisasia Jeesuksen aikana. Ja sitten siinä on kolmas piste, naisasia koko ensimmäisellä vuosisadalla. Huomaamme Raamatussa tiettyä kehitystä, tiettyä naisten aktivoitumista palveluun seurakuntaelämässä (Gal.3:28). Mutta sitten hyppäämmekin Raamatun lehdiltä pois, ja alamme lisäämään vaakaviivalle pisteitä ajatellen, että ne ovat samaa jatkumoa. Nyt nämä ja nämä kirkkoisät ovat pikkupaavaleita ja pikku jeesuksia ja niin me painamme päämme heidän edessään. Kas tässä nyt tämä viimeinen piste: naispiispa siunaamassa lesboparin avioliittoa. 

Hyvät ihmiset. Meidän tulee ottaa Raamattu käteen ja nöyrästi tunnustaa, että olemme pahasti eksyneet pois Jumalan Sanasta. Olemme Jumalan Sanan sijasta luottaneet tulkitun tulkitun tulkittuun, millä ei ole enää mitään kosketuspintaa Raamatun tekstin kanssa. Olemme luottaneet ihmislihan aikaansaannoksiin, mutta emme Jumalaan. Olemme luottaneet hienoihin kommentaareihin joissa keskustellaan kirkkoisien käsityksistä, mutta ei Jumalan käsityksestä. Olemme ehkä luottaneet latinan kielen sanavalintoihin, tai saksan kieleen, mutta emme ole perehtyneet alkukieliin: koine, heprea ja aramea.

Armahda Herra Jeesus. Anna palo Sinun tahtosi etsimiseen Raamatun Sanasta. Älä salli tuohon vaakaviivalle seuraavaksi 'perinnepisteeksi' mitään hirvitystä.