Uskonelämä askeettista kaikesta kieltäytymistä?

Onko uskonelämä askeettista kaikesta kieltäytymistä?
Raamatun mukaan ei ole, sillä 1 Tim.6:17 sanoo " - Jumala antaa kaikkea runsain mitoin nautittavaksemme".

Yhteisölliset väkivaltapelit

Kun lapsi tai nuori pelaa internetissä yhteisöllistä väkivaltapeliä, on siinä vaara siihen, että lapsen tai nuoren luoma verkon "digitaalinen identiteetti" muuttuu lapsen tai nuoren luonnolliseksi identiteetiksi joko osin tai kokonaan. Lapsi voi internetissä verkkopelissä esimerkiski johtaa taistelujoukkoa, jonka jäsenet ovat muita taistelupelin pelaajia eripuolilta maailmaa. Jos vanhemmat eivät välitä seurata lapsen tekemisiä internetissä, voi lapsi oikeasti kasvaa pahaan.

Avioero ja avionrikkoja

"Minä sanon teille: se, joka hylkää vaimonsa muun syyn kuin haureuden tähden ja menee naimisiin toisen kanssa, tekee aviorikoksen -"
Matt.19:9

"Pitäkää avioliitto kaikin tavoin kunniassa älkääkä häpäiskö aviovuodettanne, sillä Jumala tuomitsee siveettömät ja avionrikkojat."
Hepr.13:4

Absalom ja Amnon

Daavidilla oli Absalom ja Amnon nimiset pojat, joilla oli eri äiti. Absalomilla oli sisar Tamar johon Amnon oli rakastunut. Hän oli rakastunut siis sisarpuoleensa. Tamar oli neitsyt. Amnon tekeytyi sairaaksi ja sai sisarpuolensa tulemaan luokseen leipomaan hänelle kakkuja.

"Sairasvuoteellaan" Amnon raiskasi sisarpuolensa. Teon jälkeen Amnonin valtasi vastenmielisyys Tamaria kohtaan:
"Mutta sen jälkeen Amnonin valtasi voimakas vastenmielisyys Tamaria kohtaan, voimakkaampi kuin rakkaus, jota hän oli sitä ennen tuntenut. Hän sanoi Tamarille: 'Nouse ja mene tiehesi!'"
2.Sam.13:15

Amnon pyysi palvelijansa heittämään Tamar ulos.

Miksi rakkaus muuttui saatanalliseksi himoksi? Paha sai haluamansa ja tuhon kierre oli valmis. Kaksi vuotta myöhemmin Absalom tapatti Amnonin.

Haureudesta

"Pysykää erossa haureudesta! Kaikki muut synnit, joita ihminen tekee, kohdistuvat muualle kuin hänen ruumiiseensa, mutta siveetön teko osuu ihmisen omaan ruumiiseen."
1.Kor 6:18

Lepopäivän pyhittäminen

3. käsky on "Pyhitä lepopäivä". Tänään havahduin siihen kuinka surkeasti olen tätäkin käskyä noudattanut, vaikka kaikki 10 käskyä ovat koko ajan aivan silmieni edessä. Miten ihminen ei näe sitä mikä on aivan edessä! Hävettää oikein. Ja kyseessä on Luojan antama käsky. Työt ja muut opiskelut saavat jäädä sunnuntailta. Ohjautukoon elämäni Jumalan tahdon mukaan. Sunnuntai on omistettu Jumalalle.

"Ja Herra Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstään."
1. Moos.2:3

Valvokaa

"Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Tahtoa ihmisellä on, mutta luonto on heikko."
Matt.26:41

sukupuolineutraali ja lukumääräneutraali

Keskustellaan sukupuolineutraaleista avioliitoista, joissa kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä voisi solmia avioliiton. Keskustellaan myös lukumääräneutraaleista avioliitoista. Jos avioliitto ei olisi enää miehen ja naisen kahdenvälinen asia, tarvitsisiko pitäytyä kahteen ihmiseen avioliittoa solmiessa? Kaikki perustuisi vain sopimuksiin joita noudatettaisiin.

Raamatussa sanotaan, että avioliitto on miehen ja naisen välinen asia. Toiset pitävät tätä kauheana rajoitteena ja ahdasmielisyytenä. Mutta Raamatussa olevat asiat eivät tarvitsekaan olla miellyttäviä. Raamattu on Jumalan sanaa. Jumalan sana on totta.

Tänä päivänä ihmisiä syntyy alastomina ja kuolee alastomina samalla tavalla kuin kaksi tuhatta vuotta aikaisemmin. Ja Jumala on ikuisesti sama.