Sanan voima

Joonan saarna Niniven kaupungissa sisälsi vain muutamia sanoja:
 
" -Enää neljäkymmentä päivää, sitten Ninive hävitetään!"
Joona 3:4
 
"Sen kuultuaan Niniven asukkaat uskoivat Jumalaan. He julistivat paaston, ja niin ylhäiset kuin alhaisetkin pukeutuivat säkkivaatteeseen."
Joona 3:5
 
Jumalan Sanalla on voima. Pelkällä Sanalla "Jeesus" on valtava voima. Olen nähnyt kuinka paperi jossa luki vain sana: "Jeesus" oli revitty pieneksi silpuksi, ei siis vain rypistetty tai heitetty syrjään vaan ajan kanssa kaikella tarmolla yritetty repiä niin pieniksi paloiksi, että koko paperi katoaisi olemasta.
Sanan Jeesus sanominen kestää noin sekuntin. Oikeassa paikassa yksi tai kaksi sanaa voi pelastaa elämän:
"Auta Jeesus" tai "Tule Jeesus".

Jumalan ihme

Sinä olet Jumalan ihme. Sinä olet.

On vain yksi Jumala

"Minä olen Herra. Ei ole ketään toista, ei ole muuta jumalaa kuin minä. -"
Jes.45:5

Kotisohvalta palvelemaan

Jokaiselle Jeesukseen uskovalle riittää valtavasti ihan konkreettista työtä normaalin päivärutiinin täydennykseksi omien voimavarojensa ja mieltymystensä mukaisesti. Se ei läheskään aina luonnistu kotisohvalta käsin vaan tulee vahvistaa seurakuntayhteyttä osallistumalla seurakuntalaisten luomaan toimintaan. Jos sellaista ei ole, voi sellaisesta tehdä aloitteen vaikka papille ja alkaa toimimaan. Jokainen on hyvä jossakin ja kun sen osaamisen valjastaa Jumalan työhön, niin uskossa Jeesukseen hedelmiä syntyy.

Mies ja vaimo uskossa

Silloin kun minä ja vaimoni ei kumpikaan uskottu Jeesukseen, elämä oli mitä oli. Eipä siinä loppujenlopuksi kauheasti hurraamista ollut. Kun minä tulin uskoon, oli se minun 7 oikein lotossa. Kuitenkin perheessämme tuli yhteentörmäyksiä koska vaimoni ja minä palvoimme eri herraa. Kun vaimonikin tuli uskoon, tajusin vasta kuinka valtava siunaus se on että mies ja vaimo molemmat uskovat Jeesukseen. Vasta nyt voimme oikeasti  kulkea samaa tietä rintarinnan.

Jokaisella joka uskoo Jeesukseen on voima voittaa paha

On neljä asiaa joita haluaisin, että lapsille jo ala-asteiässä opetettaisiin. Ensinnäkin, että lapsen ei tarvitse koskaan kokeilla tupakan polttamista. Toiseksi, ettei lapsen tarvitse koskaan kokeilla huumeita. Kolmanneksi, ettei lapsen tarvitse koskaan kokeilla viinaa. Neljänneksi, että lapsen ei tarvitse koskaan kokeilla esiaviollista seksiä. Kun ihminen jotakin näistä kokeilee, niin hänelle voi jäädä siitä elinikäinen riippakivi. Silloin kun ihminen on heikko, saatana käyttää näitä kokeilun muistoja aseinaan. Silloin muistuu se syntinen puhelinnumero joka on vuosikausia ollut lompakon perillä tai käsilaukussa "pahoja päiviä varten". Kysymys ei ole pienistä asioista vaan saatanasta joka salakavalasti ottaa ihmisen haltuunsa ja sen ainoa päämäärä on tuhota ihminen. Kyse on siitä, että saatana haluaa, että jokainen joka on antanut pikkusormen paholaiselle, tuhoutuu kertakaikkisesti kokonaan ja lopullisesti. Sillä saatana on paha. Siinä ei ole mitään hyvää. Synti huutaa lisää syntiä. Synti tyydyttyy vasta kuolemassa, silloin saatana on saanut mitä on halunnut. Mutta on olemassa vielä vahvempi voima. Saatana ei mahda mitään Jeesuksen ristin voimalla. Se ei mahda mitään Jumalan sanalle. Tämä on yksi elämän tärkeimmistä totuuksista: jokaisella joka uskoo Jeesukseen Kristukseen, on voima voittaa paha.

Älkää olko mistään huolissanne

"Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon.
Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa."
Fil.4:6-7