Pään nyökyttely

"Ja he olivat panneet hänen päänsä yläpuolelle hänen syynsä julki, näin kirjoitettuna: "Tämä on Jeesus, juutalaisten kuningas".Silloin ristiinnaulittiin hänen kanssansa kaksi ryöväriä, toinen oikealle ja toinen vasemmalle puolelle.Ja ne, jotka kulkivat ohitse, herjasivat häntä, nyökyttivät päätänsäja sanoivat: "Sinä, joka hajotat maahan temppelin ja kolmessa päivässä sen rakennat, auta itseäsi, jos olet Jumalan Poika, ja astu alas ristiltä".Samoin ylipapit ja kirjanoppineet ja vanhimmat pilkkasivat häntä ja sanoivat:"Muita hän on auttanut, itseään ei voi auttaa. Onhan hän Israelin kuningas; astukoon nyt alas ristiltä, niin me uskomme häneen.Hän on luottanut Jumalaan; vapahtakoon nyt Jumala hänet, jos on häneen mielistynyt; sillä hän on sanonut: 'Minä olen Jumalan Poika'."Ja samalla tavalla herjasivat häntä ryöväritkin, jotka olivat ristiinnaulitut hänen kanssansa." (Matt.27:37-44)

 Pään nyökyttely oli ivallinen ele. Siitä kerrotaan jo psalmeissa (Ps.22:8-9)

Tänä päivänä pään nyökyttelijöitä riittää. Kun esimerkiksi sairaalassa sairaan puolesta rukoillaan, ja jos hoitohenkilökunta näkee sen, niin on varsin todennäköistä, että  nyökyttely alkaa: "hehheh, saas nähdä miten Jumala parantaa"

Nyökyttely kyllä taukoaa, kun Jumala tekee suvereenin ihmeen.

"Niin Jeesus taas huusi suurella äänellä ja antoi henkensä.
Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat,
ja haudat aukenivat, ja monta nukkuneiden pyhien ruumista nousi ylös.
Ja he lähtivät haudoistaan ja tulivat hänen ylösnousemisensa jälkeen pyhään kaupunkiin ja ilmestyivät monelle.
Mutta kun sadanpäämies ja ne, jotka hänen kanssaan vartioitsivat Jeesusta, näkivät maanjäristyksen ja mitä muuta tapahtui, peljästyivät he suuresti ja sanoivat: "Totisesti tämä oli Jumalan Poika"."
(Matt.27:50-54)

Haudat aukenivat.
Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista.

"ja mikä hänen voimansa ylenpalttinen suuruus meitä kohtaan, jotka uskomme-sen hänen väkevyytensä voiman vaikutuksen mukaan,
jonka hän vaikutti Kristuksessa, kun hän herätti hänet kuolleista ja asetti hänet oikealle puolellensa taivaissa,
korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa.
Ja kaikki hän on asettanut hänen jalkainsa alle ja antanut hänet kaiken pääksi seurakunnalle,
joka on hänen ruumiinsa, hänen täyteytensä, joka kaikki kaikissa täyttää."
(Ef.1:19-23)

Jumala särkee vaskiset ovet ja rikkoo rautaiset salvat (Ps.107:16). Hän vapauttaa huumehelvetistä, ja pelastaa Herransa eteen polvistuneen pariskunnan avioliiton. Jumalan teot ovat ihmetekoja.

Ihmeen edessä pään nyökyttely katkeaa vähäksi aikaa. Sitten keksitään selitys - ja nyökyttely alkaa taas.

Mahdollisesta ivasta huolimatta Jeesukseen uskova saa elää vapauttavaa Kristuksen ylösnousemuselämää ylösnousemusvoimassa.

"Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa," (Room.6:5)
"Jos nyt hänen Henkensä, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, asuu teissä, niin hän, joka herätti kuolleista Kristuksen Jeesuksen, on eläväksitekevä myös teidän kuolevaiset ruumiinne Henkensä kautta, joka teissä asuu." (Room.8:11) 

Annetaan nyökyttelijöiden nyökytellä. He nyökyttelevät, koska he eivät tunne Jumalaa. Jatketaan me uskovat rukousta Jeesuksen nimessä.