Saarnattu Sana

”Ja tunnustetusti suuri on jumalisuuden salaisuus: Hän, joka on ilmestynyt lihassa, vanhurskautunut Hengessä, näyttäytynyt enkeleille, saarnattu pakanain keskuudessa, uskottu maailmassa, otettu ylös kirkkauteen.” (1.Tim.3:16, ks. 2.Tim.1:10, Room.8:11)

Jeesus tuli maailmaan pelastukseksi kaikille ihmisille (1.Tim.2:11). Se, että Hänet otettiin ylös kirkkauteen, viittaa taivaaseen astumiseen mitä helatorstaina juhlittiin. Nyt Jeesus istuu Jumalan oikealla puolella Taivaassa (Mark.16:19, Kol.3:1, Hebr.8:1). Hän rukoilee meidän edestämme (Room.8:34)

Alun jakeesta käy ilmi myös, että saarnattu sana on uskottu maailmassa! Tämä on mahtava uutinen. Ja siitä saamme kiittää Jumalaa. Siitä on todisteena myös tämä sana mitä sinä nyt luet. Vaikka Raamatussa on valtavasti kohtia missä puhutaan siitä, että ei olla kuultu Jumalaa (Esim. Jer.25:4), niin kuitenkin on aina ne muutamat, jotka kallistavat korvansa Jumalan puoleen. Tähän me voimme luottaa tänäkin päivänä ja jatkaa uskollisesti Sanan jakamista. Jeesus elää.