Rohkaiseminen

Uskovien tulee rohkaista toinen toistaan, ettei veli tai sisar lankea synnin viettelyksiin.
"Rohkaiskaa toinen toistanne joka päivä, niin kauan kuin tuo sana 'tänä päivänä' on voimassa, ettei kukaan teistä lankeaisi synnin viettelyksiin ja paatuisi. Mehän olemme osalliset Kristuksesta, kun vain loppuun asti pidämme kiinni siitä todellisuudesta, jonka yhteyteen jo alussa olemme päässeet."
Hebr.3:13

Kun ajattelen esimerkiksi kuukautta ilman viettelyksiä, niin miksi se ajallisesti tuntuu liian pitkältä ajalta? Ehkä päivä vielä menisi, mutta että koko kuukausi... Mitä se minusta kertoo?

Huijaaminen

Jos ihminen ensin rukoilee Jumalalta voimaa jonkun kiusauksen suhteen ja rukouksessa antaa asian Jumalan haltuun, ja jos sen jälkeen ihminen suoraan ryntää kiusaukseen ajatellen, että asiahan on Jumalan hallussa, niin koko lailla kieroa peliä ihminen silloin pelaa. Ketä ihminen siinä kuvittelee huijaavansa? Niin kuin Jumala ei näkisi asian todellista laitaa ja sitä tuleeko rukous sydämestä.

Jumalan lupaus

"Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan heille ikuisen elämän. He eivät koskaan joudu hukkaan, eikä kukaan riistä heitä minulta. Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä."
Joh.10:27-30

Jumala antaa tahtonsa mukaan

Jos rukouksessa pyydämme Jumalan tahdon mukaisesti jotakin, saamme mitä pyydämme!

"Me saamme rohkeasti lähestyä Jumalaa uskoen, että hän kuulee meitä, mitä sitten pyydämmekin hänen tahtonsa mukaisesti. Ja kun tiedämme hänen kuulevan kaikki pyyntömme, tiedämme myös, että saamme sen mitä häneltä pyydämme."
1.Joh.5:14-15

Miten sitten osaamme arvioida mikä on Jumalan tahto? 10 käskyä on ainakin Jumalan tahto.

"Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä."
Room. 12:2

Rukousvastaus

Ei kai rukousvastaus ole aina sellainen minkä ihminen toivoisi sen olevan...
Sellainenkin vaara on, että ihminen alkaa ikään kuin muovaamaan Jumalasta haluamansa kaltaista, vaikka emmehän me ole saven valajia.

"Mutta olethan sinä, Herra, meidän isämme! Me olemme savea, sinä saven valaja, kaikki me olemme sinun kättesi tekoa."
Jes.64:7

Liitot ja uhrikäytännöt

Jotta voitaisiin ymmärtää, miksi Jeesuksen piti tulla ihmisenä maailmaan ja miksei Jumala voinut vain poistaa syntejämme, on varmaan tarpeen lähestyä asiaa Vanhan Testamentin uhrikäytäntöjen sekä Jumalan ihmisten kanssa tekemien liittojen kautta. Näin tulee selväksi Jeesuksen veren merkitys sekä Jumalan uskollisuus tekemilleen liitoille.

Missä on nuoret?

Olen nähnyt todella harvoint nuoria evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksissa muuten kuin rippikoulun tiimoilta. No, en kyllä käynyt siellä itsekään nuorena, mutta uskon syyni olleen sen, etten ollut löytänyt Jeesusta. Kai kirkossa kuitenkin nuoria uskovia on? Nuoret hakeutuvat varmaan jonnekin missä on enemmän menoa...

Myöhempi lisäys:
Niinhän siinä kävi, että huomasin olevani kirkossa mikä oli täynnä nuoria... ja vanhempia vähemmän...

Valmis

Jos Jeesus tulee tänään, olenko oikeasti valmis? On niin paljon asioita ja olen vasta aivan alussa. Ikään kuin en ehtisi... Kyllä, minä uskon, riittääkö se tosiaan.

Häpeästä

"Sanotaanhan Raamatussa: - Katso, minä lasken Siioniin kulmakiven, valitun kiven, jonka arvo on suuri. Joka häneen uskoo, ei joudu häpeään."
1. Piet.2:6