"Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen."
Matt.7:13

Palo

Herra, varjele minua siltä, ettei minulla olisi enää mitään asiaa Sinulle. Herra kuinka voisin kuvitella tuntevani Sinut niin, että sanomiseni olisi sanottu. Herra, anna paloni palaa ja kasvaa päivä päivältä. Älä anna minun sammuttaa koskaan ensipaloani. Kiitos, että joka päivä saan tunnustaa Sinut Herrakseni. Kiitos, että sisälläni palaa tuli. Aamen.

"Mutta sitä en sinussa hyväksy, että olet luopunut ensi ajan rakkaudesta. Muista siis, mistä olet langennut, käänny ja palaa tekemään ensi ajan tekoja. Ellet tee parannusta, minä tulen luoksesi ja siirrän lamppusi paikaltaan."
Ilm.2:4-5

Jeesus on tie Jumalan luo.

Hyvä aivojumppa on lukea Hesekielin luku 1, ja sitten kuvitella mielessään tuo näky. Myös 2. Mooseksen kirjan pyhäkköteltan varusteet ja itse pyhäkköteltan voi kuvitella mielessään. Täytyy myöntää, että en ihan pysynyt keskittymään niin, että voisin piirtää paperille esim. 2. Moos.39:n pappien puvut. Nämä kohdat tuntuvat jopa hiukan puuduttavilta lukea. Tosin huimia yhtymäkohtia löytyy Uuteen Testamenttiin. Esim. väliverhosta kuten seuraavasta hebrealaiskirjeen kohdasta käy ilmi:

"Veljet, meillä on siis täysi oikeus astua sisälle kaikkeinpyhimpään, koska Jeesus on uhrannut verensä ja näin avannut meille uuden, elämään vievän tien, joka kulkee väliverhon - hänen ruumiinsa - kautta. Meillä on suuri ylipappi, jonka haltuun on uskottu Jumalan koko huone. Astukaamme sen tähden Jumalan eteen vilpittömin sydämin ja varmoina uskossamme, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä."
Hebr.10:19-22

Jeesus on tie Jumalan luo.

Kunnia ja kiitos sille jolle se kuuluu

Uskossa ihminen varmaan pikkuhiljaa kasvaa siihen, että osaa luonnostaan antaa kaikessa kunnian ja kiitoksen ikuiselle Luojalle eikä omalle itselle.

Jumalan sylissä

Näin piirroksen missä Jumala oli kuvattu ihmismäiseksi valtavan suureksi hahmomksi. Kuvassa mies katsoi kaukoputkella Jumalaa niin, että kaukoputken pää oli kiinni Jumalassa. Eikä ihminen siis nähnyt Jumalaa.

Oikeastaan kaukoputken voisi heittää pois ja katsoa ympärille. Eikä siihen silmiäkään tarvita. Jumala on läsnä. Kaikessa. Olemme totaalisesti Jumalan sylissä emmekä käsitä sitä.

Iloitkaa

"Rakkaat ystävät, älkää oudoksuko sitä tulta ja hehkua, jossa teitä koetellaan, ikään kuin teille tapahtuisi jotakin outoa. Iloitkaa päinvastoin sitä enemmän, mitä enemmän pääsette osallisiksi Kristuksen kärsimyksistä, jotta saisitte iloita ja riemuita myös silloin, kun hänen kirkkautensa ilmestyy. Kun teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, te olette autuaat, sillä teidän yllänne on kirkkauden Henki, Jumalan Henki."
1.Piet.4:12-14