Takaisin ev.lut. kirkon jäseneksi

Minut hyväksyttiin takaisin evankelisluterilaisen kirkon jäseneksi. Erosin kirkosta piispojen homopuheiden takia joitakin vuosia sitten. Toivoisin jopa, että löytäisin jonkin työn kirkon piiristä, esimerkiksi osa-aikatyön. Sitä voisi rukoilla. Jos se on Jumalan tahdon mukainen rukous, se toteutuu.

"-mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi" (Joh.15:16)


Me kaikki kuolemme

"Kaikkea voi tapahtua kaikille. Sama kohtalo on vanhurskaalla ja jumalattomalla, hyvällä, puhtaalla ja saastaisella, uhraajalla ja uhraamattomalla; hyvän käy niinkuin syntisenkin, vannojan niinkuin valaa pelkäävänkin. Se on onnettomuus kaikessa, mitä tapahtuu auringon alla, että kaikilla on sama kohtalo, ja myös se, että ihmislasten sydän on täynnä pahaa ja että mielettömyys on heillä sydämessä heidän elinaikansa; ja senjälkeen-vainajien tykö!" (Saarn.9:2-3)

Näissä jakeissa tulee kyllä selväksi, että me kuolemme. En nyt tiedä, kuinka lohdullista tämä sana on. Fyysinen ruumiimme kuolee olimmepa sitten tehneet hyvää tai pahaa. Aikaisemmin Saarnaajan kirjassa puhutaan sydämeen laitetusta iankaikkisuudesta: "Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä; mutta niin on, ettei ihminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua." (Saarn.3:11). Tätä iankaikkisuusasiaa tuleekin nyt pohtia. Toki aineellinen ruumiimme rapistuu ja kuolee, mutta entä aineeton puoli: sielu  ja henki? Jeesus sanoo Raamatussa: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä." (Joh.6:46). Oletko miettinyt koskaan tätä iankaikkisuusasiaa? Mikä siinä on uskosi perusta?



Noustaan siiville

Katselen kurkiauraa kun se etenee hienossa muodostelmassa. Ne taitavat mennä ulkomaille. Kovin on vähän niillä matkatavaroita. Ei taida olla edes eväsreppua mukana. Mutta mitäpä ne niitä kantaisivat - Jumala huolehtii heistä. Onko nyt niin, että noilla linnuilla, niiden mitättömissä päissä ja sydämissä, on suurempi usko kuin minulla; huomaanhan aika ajoin murehtivani miten tässä tämän tulevaisuuden laita nyt on?

"Katsokaa taivaan lintuja:-" (Matt.6:26). 

Mikä estäisi nousemasta uskon siiville kaikissa asioissa? 

”Kuinka paljoa suurempiarvoiset te olette kuin linnut!”(Luuk.12:24)


Synti on hulluuden työ

Raamatussa puhutaan myös hulluudesta. Sitä lähellä olevia käsitteitä ovat mielettömyys, älyttömyys, typeryys ja järjiltään olo.

”He olivat hulluja, sillä heidän vaelluksensa oli syntinen, ja he kärsivät vaivaa pahojen tekojensa tähden.” (Ps.107:17) 

”Synti on hulluuden työ, ja pilkkaaja on ihmisille kauhistus.” (Sananl.24:9)

Raamattu sanoo, että viisaasta voi tulla hullu (Saarn.7:8). Hulluudesta voi olla vaikea päästä eroon (Sananl.27:22). ”Hullun tie on hänen omissa silmissään oikea, mutta joka neuvoa kuulee, on viisas.” (Sananl.12:15).

Paras neuvo on hyväksyä ja uskoa Jeesuksen pelastusteko Golgatan ristillä: Jeesus kuoli sinun sijastasi ja sovitti kaikki sinun syntisi. Se on viisasta.




Tiellä liikutaan

Mitä sinä teet tiellä? Tuskn sinä siinä seisoskelet ainakaan kovin kauaa paikallasi. Kyllä tie on eteen päin menemistä varten. Tie on tehty kuljettavaksi.

Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. (Joh.14:6)

Jeesus on tie ja totuus ja elämä. Jeesus-tie ei ole umpikuja. Jeesus tiellä me kuljemme eteen päin. Matkan varrella tulee vastaan kaikenlaista, mutta uskon kautta liikumme Hänessä: "Sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme-" (Ap.t.17:28). Jeesus-tiestä sanotaan myös: "Joka sitä tietä kulkee, ei eksy - eivät hullutkaan." (Jes.35:8).Astutaan eteen päin rohkeasti.  Hänessä me voimme sen tehdä.


Nääntynyt sielu ravitaan

"Sillä vihollinen vainoaa minun sieluani, hän on ruhjonut minun elämäni maahan ja pannut minut pimeään niinkuin ammoin kuolleet. Minun henkeni nääntyy minussa, sydäntäni kouristaa minun rinnassani. Minä muistelen muinaisia päiviä, tutkistelen kaikkia sinun töitäsi ja ajattelen sinun kättesi tekoja. Minä levitän käteni sinun puoleesi. Niinkuin janoinen maa, niin minun sieluni halajaa sinua. Sela." (Ps.143:4-6)

Niinkuin kasvit ojentavat juurensa maahan ja janoavat ravintoa, niin myös Herran omat voivat kohottaa kätensä kohti Jumalaa ja saada virvoituksen. "Minä levitän käteni sinun puoleesi" (Ps.143:6). "jokaisen nääntyvän sielun minä ravitsen” (Jer.31:25)

"Kohottakaamme sydämemme ynnä kätemme Jumalan puoleen, joka on taivaassa." (Valit.3:41)