Enteiden ja ennusmerkkien selittäjät jne

"'Kun tulette siihen maahan, jonka Herra, teidän Jumalanne, antaa teille, älkää ruvetko noudattamaan siellä asuvien kansojen iljettäviä tapoja. Keskuudessanne ei saa olla ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, ei myöskään ketään taikojen tekijää, enteiden tai ennusmerkkien selittäjää, noitaa, loitsujen lukijaa, henkienmanaajaa, tietäjää eikä ketään, joka kysyy neuvoa kuolleilta. Jokainen, joka sellaista harjoittaa, on iljetys Herralle, -"
5. Moos.18:9-12

Mielestäni on selvää, että tämän mukaan horoskoopit, korteista ja käsistä ennustamiset eivät ole Herran mieleen.

Ensimmäisessä Samuelin kirjassa Saul sortui kysymään neuvoa henkien manaajalta (1.Sam.28:8-). Se, mitä Saul sai tietää, oli että hän kuolisi seuraavana päivänä.

Jumala ei aina vastaa hätähuutoon siinä silmänräpäyksessä kun avunhuudon esittäjä sitä odottaa. Mutta ei missään nimessä tule rynnätä ennustajaeukkojen luokse! Tulee muistaa, että Jumala kuulee kaikki rukoukset. Tulee luottaa Jumalan Sanaan. Jumala myös näkee kaiken. Jumala näki myös kuinka Saul lähti valepuvussa henkienmanaajan luokse.

Vastoinkäymisten voittaminen

Jumala sallii elämäämme myös vastoinkäymisiä ja viettelyksiä joihin sitten aika ajoin sorrumme. Kun voitamme vastoinkäymiset ja viettelykset uskon avulla, niin saatamme huomata uskossamme vahvistusta. Saatamme kokea Jumalasuhteessa kirkastumista. Mitä enemmän vastoinkäymisiä, sitä enemmän meillä on mahdollisuuksia vahvistaa uskoa ja kääntää vastoinkäymiset Jumalan ylistämiseksi.

Rehellinen työ

Pappi kertoi, että jokainen uskossa tehty rehellinen työ on Jumalan palvelemista. Kai se niin on. Jumala on antanut meille sen työn mikä meillä on. Jos Jumala haluaa, että meillä on toinen työ, niin totisesti niin tulee tapahtumaan.

Jokaisen uskovan ei siis tarvitse ansaita leipäänsä olemalla pappi tai tekemällä työtä jossakin kristillisessä järjestössä. Tavallinen duunarityö on arvokasta työtä. Vaikkakin on mahdollista, että uskova työntekijä tuntee olonsa hiukan orvoksi maallisessa työssä ja saattaa jopa tuntea, että ei jää sitten tarpeeksi aikaa hengellisiin asioihin. Onneksi senkin asian voi jättää Jumalalle.

Alkukantaisuutta jota ei huomaa

Kun vaimo kysyi mitkä vaatteet ovat parhaimman näköiset, niin huomasin että tein valintani sen mukaan mitkä ovat seksikkäimmät. Jotenkin hirvittävää. Olen kyllä aika surkea tapaus. Olen ihminen. Kuinka paljon onkaan ihmisessä sellaista alkukantaisuutta mikä ilmenee jokapäiväisessä elämässä ja jota ei edes itse huomaa. Ja näillä eväillä pitäisi mennä Taivaan portista sisälle.

Uskoon tulosta

Kun tulin uskoon, näin asioita eri tavalla kuin aikaisemmin. Ikään kuin olisin herännyt ja nähnyt asioista niiden oikean tilan. Esimerkiksi rakkaus on tällainen asia. Ymmärsin ensimmäisen kerran mitä on oikea rakkaus. Luulen, että ymmärsin totuuden rakkaudesta. Kyllä sen täytyy olla niin, että saatana oli heittänyt valheen verhon ylleni, jolloin näin vain sen ahtaan varjoisan alueen jolla luulin, että koko elämä kaikkinensa on. Olin siis täysin vakuuttunut järjellisesti ja älyllisesti, että tämä varjoisa alue oli kaikki mitä elämässä voi olla (en tiennyt silloin että se oli erityisen varjoisa, kaikkihan oli ikään kuin hyvin...). Minusta olisi tuntunut naurettavalta pelleilyltä, jos joku olisi tullut oikeasti selittämään minulle Jeesuksesta, aikuiselle ihmiselle. Uskoon tulon myötä Totuuden Henki poisti tuon valheen verhon ympäriltäni. Niin näin kuinka uskomattoman avara Jumalan valtakunta on, ja tämä olisi vain esimakua tulevasta! Tuo muutos aikaisempaan näkyi esimerkiksi suhtautumisessani lapsiini. Lapset eivät enää vain kasvaneet siinä ohessa vaan he oikeasti olivat siinä ihmeellisesti olemassa ja minä olin heidän isänsä. Kuinka mieletöntä tajuta oma olemassa olonsa ja se että on elävän ihmisen isä!

Uskoontulon myötä olen edelleen syntinen kuten aikaisemminkin. Ajattelen syntiä ja teen syntiä. Oikeasti tunnen, että olen syntisempi kuin ennen uskoontuloa, mutta hyvinkin voi olla, että syntejä ei huomannut silloin kun ei ollut uskossa. En siis hymyile lammasmaisesti mikä kuvitelma itselläni uskovaisista ennen oli. Vihastun, saatan viskoa tavaroita, toimia oman pääni mukaan, laiminlyödä ihmisiä ja olla kuten kuka tahansa. No kiroilu kyllä jäi samalla sekunnilla uskoontulon myötä :) Saatana yrittää kaiken aikaa kammeta verhon riekaleita eteeni etten näkisi totuutta. Mutta kun totuuden on Jumalan armosta kerran saanut nähdä, ja kun tietää mitä saatana haluaa, niin aika vahvoilla sitä ollaan.

Tämä asia, että suomut on pudonnut silmiltä on valtava juttu. Siksi haluaisin antaa toivoa kaikille niille ihmisille jotka luulevat että elämässä ei ole toivoa. Ei ole olemassa sellaista elämän tilannetta, etteikö Jumala voisi ihmistä siitä pelastaa. Se näky miten ihminen maailmansa näkee, voi olla valheen verhoa.

Elämästä nauttiminen

On mahtavaa päästä Taivaaseen. On myös mahtavaa, että silti, tai juuri siksi,  voi nauttia tästä elämästä.

Uskon voimasta

"He toivat pojan Jeesuksen luo. Jeesuksen nähdessään henki heti kouristi poikaa, ja tämä kaatui, kieriskeli maassa ja kuolasi. Jeesus kysyi pojan isältä: 'Kuinka kauan hänellä on ollut tämä vaiva?' 'Pienestä pitäen', vastasi mies. 'Henki on monet kerrat kaatanut hänet, jopa tuleen ja veteen, jotta saisi hänet tapetuksi. Sääli meitä ja auta, jos sinä jotakin voit!' 'Jos voit?' vastasi Jeesus. 'Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.'"
Mark:9:20-23

"Kun he olivat taas keskenään, opetuslapset kysyivät Jeesukselta: 'Miksi me emme kyenneet ajamaan sitä henkeä pojasta?' 'Koska teillä on niin vähän uskoa', vastasi Jeesus. 'Totisesti: jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, te voisitte sanoa tälle vuorelle: 'Siirry täältä tuonne', ja se siirtyisi. Mikään ei olisi teille mahdotonta.'"
Matt.17:19-20