Benjamin Turkian Raamattu-tunteja

Alla on linkki Benjamin Turkian kuunneltaviin Raamattu-tunteihin.
Linkki: Raamattu-tunteihin

Jumalan Sanan lupaukset

Raamatussa kerrotaan evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta. Kun uskon Jeesukseen, niin tokihan uskon silloin mitä Jeesus sanoo. Jeesuksen Sanoja on  Raamatussa paljon, onhan Jeesus Raamatun päähenkilö.

Uskon toki, että Raamattu on totta. Siksi voin uskossa Jeesukseen omaksua sydämeeni ne kaikki ihanat lupaukset mitä Jumala antaa. Minulla on lupaus Hänen Sanassaan, Hänessä - ja suuri toivo, ja tässä toivossa aikanani siirryn Taivaan kirkkauteen.

"Se toivo meille on ikäänkuin sielun ankkuri, varma ja luja, joka ulottuu esiripun sisäpuolelle asti, jonne Jeesus edelläjuoksijana meidän puolestamme on mennyt, tultuaan ylimmäiseksi papiksi Melkisedekin järjestyksen mukaan, iankaikkisesti."
(Hebr.6:19-20)

Ytimessä

Tiedätkö, että eri paikalliseurakunnat voivat aivan hyvin tehdä yhdessä töitä? Tällaisia paikallisseurakuntia ovat esimerkiksi Vapaaseurakunta, Helluntaiseurakunta, Raamattu puhuu -seurakunta, Adventtiseurakunta sekä Evankelis-luterilainen seurakunta. Niitä on toki vielä lisää. Kaikki nämä esimerkin seurakunnat ovat yhtä mieltä kaikista tärkeimmästä asiasta, eli siitä, että ihminen pelastuu uskossa Jeesukseen Kristukseen.

Kun eri seurakunnista olevat ihmiset kokoontuvat saman pöydän ääreen ja alkavat kiistelemään, niin silloin ei enää olla tuossa tärkeimmässä asiassa eli ytimessä. Kuinka viisas Jumala meillä on! Hän ohjaa meitä näin kädestä pitäen. Kun pysymme Jeesuksessa Kristuksessa, Häneen katsoen, voimme tehdä yhdessä työtä, ja kadulla rinta rinnnan lähestyä ihmisiä ja kertoa Ilosanomaa ylösnousseesta Kristuksesta.

"Mutta kärsivällisyyden ja lohdutuksen Jumala suokoon teille, että olisitte yksimieliset keskenänne, Kristuksen Jeesuksen mielen mukaan, niin että te yksimielisesti ja yhdestä suusta ylistäisitte Jumalaa ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen isää."
(Room. 15: 5-6)

Rukous

Löysin Raamattuni välistä alla olevan rukouksen. Tätä voi sanoa pelastusrukoukseksi. Jos sinä et vielä tunne Jeesusta Kristusta henkilökohtaisena vapahtajana, niin nyt on oikea hetki rukoilla sydämestä tämä rukous. Sillä, tiedätkö, että nyt kun eletään vuoden vaihteessa, on hyvä aika kääntää täysin uusi sivu elämässäsi. En ole tavannut yhtään uskovaa, joka olisi katunut tehtyä päätöstä.

"Herra Jeesus Kristus,
anna anteeksi kaikki se paha,
mitä olen elämäni aikana tehnyt.

(pysähdy hetkeksi ja pyydä anteeksi asioita, jotka painavat tuntoasi.)

Tahdon hylätä kaiken sen,
minkä tiedän vääräksi.

Kiitos, että kuolit ristillä minun
puolestani, niin että voin
saada anteeksi ja päästä vapaaksi.

Kiitos, että nyt tarjoat minulle
lahjana anteeksiantamuksen ja
Pyhän Henkesi. Otan tämän lahjan vastaan.

Tule elämääni Pyhän Henkesi
kautta ja pysy luonani ikuisesti.

Kiitos, Herra Jeesus. Aamen."


Palvelukodissa

Palvelukodeissa on paljon ihmisiä. Osa heistä on sairaita, vanhoja ja yksinäisiä. Osa on sinne ikään kuin unohdettuja. Lisäksi suurimmalla osalla heistä ei ole mihinkään kiire.

Suurimmissa palvelukodeissa on vapaaehtoisvastaava. Häneen voi ottaa yhteyttä ja kysyä, voisiko käydä esimerkiksi soittamassa pianoa asukkaille tai lukemassa Raamattua tai laulamassa virsiä tai muuten vain juttelemassa. Eikä todellakaan tarvitse olla mikään alan virtuoosi.

Olen huomannut kuinka kaikki osapuolet saavat jotakin tällaisesta palvelukotitoiminnasta. Palvelukodin toiminnan ylläpitäjät saavat nostettua palvelukodin tarjoamaa palvelutasoa, asukkaat saavat aktiviteettiä ja auttaja saa auttaa ja palvella lähimmäistään.

Jo se, että asukkaat kokoontuvat huoneistaan yhteiseen tilaan ja ovat yhdessä, on suuri asia.

Jumala antoi minulle helmikuussa 2014 suuren halun mennä lukemaan Raamattua jollekin yksinäiselle vanhukselle. Sitten minua pyydettiin lukemaan Raamattua ryhmälle asukkaita. Pikku hiljaa toiminta muotoutui nykyisenkaltaiseksi. Siinä on mukana rukousta, Raamatunlukua, keskustelua ja virsiä. Jumala on lähettänyt muut vapaaehtoiset mukaan. Enhän minä esimerkiksi osaa laulaa.

Kun uskossa lähtee liikkeelle, niin Jumala kyllä johdattaa.

Jumalan Sanassa sanotaan:
"Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta."
(Jaak.1:27)

Elossa

Huomaan, että en ole kirjoittanut tähän blogiini noin vuoteen. Paljon on asioita tapahtunut tämän hiljaiselon aikana. Jumala on avannut uusia ovia.

Herra on näyttänyt mm. kuinka arvokas lahja ihmisen elämä on, ja kuinka pienestä kaikki on kiinni. Minulla oli tia-kohtaus joulukuussa 2013. Yht'äkkiä ei vain jalka ja käsi toiminut, paperit putosivat käsistä. Kohtaus kesti vain pari minuuttia, mutta sitä tutkittiin paljon. Kaulavaltimosta löytyi joku härpäke mikä esti veren kiertoa. Sittemmin tuo härpäke, kiitos Jumalalle, on kadonnut. Nyt kaikki on kunnossa.

Ihmisen elämä voi päättyä äkkiarvaamatta. Etenkin silloin kun on terve, tulisi muistaa kiittää Jumalaa, joka on meidät luonut. Ja kertoa rakastamilleen ihmisille, että todella rakastaa heitä.

Raamatussa, Jumalan Sanassa, sanotaan:

"Sillä ei tuonela sinua kiitä, ei kuolema sinua ylistä; eivät hautaan vaipuneet pane sinun totuuteesi toivoansa. Elävät, elävät sinua kiittävät, niinkuin minä tänä päivänä; isä ilmoittaa lapsillensa sinun totuutesi."
(Jes.38:18-19)