Amen

"Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku:" (Ilm.3:14, ks. myös Ilm.21:6 ja Kol.1:16)

Jeesuksen yksi nimi on Amen (Ilm.3:14). Uuden testamentin sanakirja kääntää sanan Amen "totisesti".

Ja totisesti: Kaikki on vahvistettua ja varmaa mitä Jeesus sanoo. (ks. myös 2.Kor.1:20)

Materialistinen vauraus

"Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston." (Ilm.3:17)

Jeesus tässä puhuu Laodikean seurakunnalle. Mutta eikö olekin ihan yksilötasolla niin totta tänä päivänä! Materialistinen vauraus sokaisee.Ihminen luulee, että kaikki on hänen itsensä kontrollissa, omassa varassa. Kuinka salakalavaa pimeyden voimien työtä! Niinpä tässä sanotaankin: sinä olet sokea.

Olen usein ihmetellyt sitä näköalan laajuutta minkä Jumala uskovalle antaa. Valkeudesta käsin voi katsoa maailmaa joka pimeydessä vaeltaa. Se, että uskossa ikäänkuin suomut ovat pudonneet silmiltä, on kyllä totta (vrt. Ap.t.9:18).

Kylmennyt sydän voi elpyä

"Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa."(Joh.16:13)

Jumala antaa uskovalle Pyhän Hengen (Ef.4:30).

"Jumala on Henki; ja jotka Häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudesa." (Joh.4:24).

Kuinka ihminen joka elää valheessa, voi rukoilla hengessä ja totuudessa? Ei mitenkään.

Mutta ilouutinen on se, että ihminen voi kääntyä valheesta pois Jumalan puoleen. Kun ihminen kääntyy Jumalan puoleen, kääntyy hän silloin pois synnistä, sillä Jumala on totuus eikä Hänessä ole mitään syntiä (1.Joh.3:5, Joh.14:6).

Ja Kerran iloinnut, mutta sitten kylmennyt paatunut sydän, voi taas elpyä, täyttyä uudestaan helmeilevällä ilolla minkä yksin Jumala antaa. Ja ne vaienneet lähteet ihmisen sisällä alkavat taas pulppuamaan.

Kiitos Jeesus, että sinussa me voimme rukoilla hengessä ja totuudessa ja saamme antaa Pyhän Hengen johdattaa elämäämme aivan kaikissa arjen pikku asioissakin.



Auennut ovi

"Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt." (Ilm.3:8)

Filadelfian seurakunnasta (Ilm.3:7-13) sain sen käsityksen, että kyseessä oli pieni uskollinen paikallisseurakunta vihamielisessä ympäristössä, joka kulki niistä ovista jotka Jumala oli avannut.

Kun meille avautuu Jumalan varustamana mahdollisuus kertoa toivomme perustuksesta (1.Piet.3:15), eikö siinäkin Jumala ole avannut eteemme oven? Tuskin me ymmärrämme kuinka suuri vaikutus niillä muutamassa sekuntissa lausutuilla sanoilla voi olla. Kuitenkin ne voivat muuttaa sukupolvien elämän.